İstanbul

Egea Gençler Kupası, Ege Rallisi ile başlıyor

13:04 11 Temmuz 2018
Egea Gençler Kupası, Ege Rallisi ile başlıyor

Fiat Motor Sporları'nın, genç pilot adayları için özel olarak düzenlediği "Egea Gençler Kupası" heyecanı İzmir'de başlıyor.

Fiat'ın açıklamasına göre, Türkiye Ralli Şampiyonası ve Türkiye Pist Şampiyonası kapsamında gerçekleşecek Egea Gençler Kupası, 14-15 Temmuz'da bu yıl 28. kez düzenlenecek, zorlu asfalt zemine sahip etaplarıyla ünlü Ege Rallisi ile start alıyor. Egea Gençler Kupası, 2018 sezonu kapsamında dördü pist, biri ralli, biri de tırmanma olmak üzere; toplam 6 hafta sonu yarışıyla dikkat çekiyor. Şampiyonaya katılacak sürücüler arasından en çok puanı toplayan sporcu, yıl sonu klasman sonucuna göre Fiat Egea Gençler Kupası'nın şampiyonu ilan edilecek.


- Gençlere özel fiyatlarla yarışma fırsatı


Fiat Motor Sporları Takım Direktörü Koray Kafkas, Türkiye otomobil sporları tarihine damgasını vurmuş bir takım olduklarını belirterek, Türkiye'de motor sporlarına ilginin artmasını ve gençlere imkan sağlamayı hedeflediklerini aktardı.

Birikim ve tecrübeleri paralelinde, yetenekli gençlerin profesyonel bir yapı altında geleceğe hazırlanmasına büyük önem verdiklerini aktaran Kafkas, bu kapsamda, otomobil sporlarına meraklı 18-28 yaş aralığındaki gençleri en uygun katılım bedeli olan 48 bin TL'ye Egea Gençler Kupası'na dahil ettiklerini bildirdi.

Kafkas, "Bu yıl, üçü Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) adına olmak üzere, toplam altı genç pilotumuz Tofaş Ar-Ge'de takım pilotlarımızın desteği ile geliştirilen otomobillerle zorlu parkurlarda profesyonelce yarışabilecek." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.