İstanbul

Hastanede bir şeyin yok dediler 1 saat sonra öldü

06:54 31 Temmuz 2018 16 Yorum Var
Hastanede bir şeyin yok dediler 1 saat sonra öldü

Şiddetli baş ağrısıyla hastaneye başvuran Ümitcan Altuğ, ''bir şeyin yok'' denilerek eve gönderildi. Bir saat sonra beyin kanaması geçiren Altuğ hayatını kaybetti. Ailesi, hastaneye tazminat davası açtı

Galatasaray Üniversitesi mezunu 39 yaşındaki Ümitcan Altuğ, Türkiye'nin sayılı bilgisayar mühendislerinden biriydi. Dünya devi markalara bilgisayar yazılımı üreten bir şirketin sahibi ve genel müdürüydü. İstanbul Tüketici Mahkemesi Hakimliği'ne avukat İsmail Çağrı Karataş'ın açtığı davada yer alan iddialara göre; evli ve bir çocuk babası olan, düzenli spor yapan ve sigara içmeyen Altuğ, geçen yıl 15 Kasım'da şiddetli baş ağrısıyla özel bir hastaneye gitti. Acil doktoru Erdoğan A., Altuğ'a "Bilgisayar karşısında uzun oturmaya bağlı boyun tutulması" dedi. Altuğ da "Doktor bey bu ağrı çok şiddetli, beyin kanaması olabilir mi?" diye sordu. "Önemli bir şeyin yok iğne yapılınca düzelirsiniz" cevabı aldı. Kas gevşetici ilaç verildi ve evine gönderildi ancak ağrılar kesilmedi. Bir saat geçmeden fenalaştı ve şiddetli kusma başladı. Vücudunu hareket ettiremez hale geldi.

YEDİ KİŞİYE CAN VERDİ

Hemen başka bir hastaneye kaldırılan Altuğ'a bu defa beyin kanaması teşhisi kondu. Yoğun bakıma alınan Altuğ bir süre sonra koma halinde Gaziosmanpaşa'daki başka bir hastaneye sevk edildi. 6 gün hastanede yoğun bakımda yatan Altuğ, geçen yıl 21 Kasım'da öldü. Ailesinin aldığı kararla organları bağışlandı. Organları 7 kişiye can verdi. Altuğ'un ailesi de zamanında teşhis koyamayan ve boyun tutulması denilerek eve gönderilen hastane ile doktor aleyhine 520 bin liralık tazminat davası açtı. Beyin kanamasında erken ve doğru teşhisin hayatta kalmayı sağlayabilecekken hastaneye gelen hastanın evine gönderilerek ölüme itildiği belirtildi. Dilekçede, "Şiddetli baş ağrısı, yüzde kayma ve his kaybı şikâyetlerinin detaylı araştırılması gerekir. Hiçbir tetkik yapılmamıştır. Hasta nöroloğa da sevk edilmemiştir. Detaylı bilgi verilmemiş, hastanın epikrizi hatalı tutulmuş, hekim ve hastane kusurunu gizlemek için müdahale tarihleri ile içerikte oynama yapmıştır. 520 bin lira maddi ve manevi tazminatın davalılardan tahsilini istiyoruz" denildi. 

 

YORUMLAR

16 Yorum Var
  • Hasta 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah işini iyi yapan doktorların eksikliğini göstermesin inşaallah. Ama.. Bazı doktorlar gerçekten hiçbirşey bilmiyor, Benim başıma gelenleri anlatsaydım keşke....... Bir hasta olarak... Doktor bana birşey yok diye diye hastalık vücuduma yerleşti ve...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Olabilir 5 yıl önce Şikayet Et
    Takdiri ilahi.doktordan çıkınca hastalanmaması mı lazım
    Cevapla
  • Acil doktoru 5 yıl önce Şikayet Et
    Acillerdeki 300-400 hasta arasında gerçekten acil olanları toplasanız 20-30 hastadır.geri kalan gündüz poliklinige gitmeyen rapor için acile gelen serum die tutturanlar yüzünden bu acil hastalarda magdur oluyor.elbetteki hekim kendini yetiştirmeli bir hekim olarak onlarca beyiin kanaması tanı koydum.keşke daha dikkatli muayene edip degerlendirseydi meslektaş.İnanın gerçekten acil olanlar bu yogunluk yüzünden zarar görüyor.hem doktor dikkatli cesur bilgili olacak hem hastalarımz bilinçsizce acili acil olmayan şikayetleri için işgal etmeyecek tüm mesele bu!!
    Cevapla
  • Emir 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkea doktorlardan şikayetçi ama kimse de neden böyleler demiyor
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 5 yıl önce Şikayet Et
    Doktor değilim ama bu sefer doktordan yana olacağım. Günde 300-400 hasta gelen acilde doktor ne yapabilir. Sırf muayene olmuş olmak için gelen, ilaç yazdırmaya gelen, rapor yazdırmaya gelen, çarşıya çıkmışken uğrayan sözde hastalar yüzünden acil hastalara ayıracak zaman yok. Lütfen acil hasta olmadığımızın farkına varalım, gerçek acil hastaların hakkına girmeyelim.
    Cevapla
  • Gkhnn 5 yıl önce Şikayet Et
    Hatta hastaneye niye gidiyoruzki ölelim bence
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.