İstanbul

Yargıtay'dan emlakçıya şoke eden karar

09:00 16 Ağustos 2018 13 Yorum Var
Yargıtay'dan emlakçıya şoke eden karar

Ev almak için bir emlakçının yolunu tutan vatandaş, beğendiği 450 bin lira değerindeki gayrimenkul için emlakçıya 14 bin 160 lira komisyon ödemeyi kabul etti. Ardından bu parayı vermekten vazgeçince mahkemelik oldular...

İstanbul'da ev satın alan vatandaş emlakçıyı devre dışı bırakarak evi, sahibinden 450 bin liraya satın aldı. Emlakçı ise sözlü komisyon anlaşması yaptığı alıcı hakkında 7’nci İcra Müdürlüğü’nde icra takibi başlattı.

TEMYİZE GİTTİ

Vatandaş itiraz edince icra tabiki durduruldu. Bu kez de emlakçı Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkemede ifade veren emlakçı, vatandaşın itirazının iptal edilmesini ve inkâr tazminatı verilmesini istedi. Mahkeme de davanın kısmen kabulüne ve icra takibine yapılan itirazın iptaline hükmetti. Vatandaş ise davanın reddini talep ederek, kararı temyize götürdü.

YAZILI OLMA ŞARTI!

Böylece konu Yargıtay 13’üncü Hukuk Dairesi’ne taşındı. Evi gösteren emlakçının ‘komisyonumu ödemedi’ diyerek icraya verdiği vatandaşı Yargıtay haklı buldu. Yüksek mahkemenin kararında, emlak komisyonu için sözlü değil yazılı sözleşme imzalanması gerektiği vurgulanarak, “Yazılı sözleşme bulunmaması halinde hukuken geçerli bir sözleşmeden söz edilemez” denildi.

YORUMLAR

13 Yorum Var
  • umut 2 yıl önce Şikayet Et
    Hani burada emlakçılar vırvır yazmışya çok haklılar ya. Peki bende yazayım neden avukatım denildiğinde bütün herşey değişiyor. Doğrularınız bütün herkes için aynımı yoksa meslek ayrımımı yapıyorsunuz
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Erdal 3 yıl önce Şikayet Et
    Müşteri ilana başvurdu kiralık daireler üç daire gösterdim arabayla gezdirdim o kadar cabaladim evi tuttular sonra vazgeçtik diyip bi kaç gün müsade istediler habersiz daireye tuttular musteri hiç uğraşmadan ayağına daire geliyo 1500 tl kira ya 1000 tl komisyon çok deyip ekiyo hakmi. .
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Her yer Paris olacak 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet saçma temelli kaldırılsın.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Naz 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklı buluyorum artık emlak işine bir çözüm bulunsun yeter artık insanları somurdugunuz magduruz askari ücretle çalışıyor insanlar. Ev bulmak sorun birde emlakçı ödediğimiz hava parası bu millet parayı havadanmi topluyor artık biri buna dur desin ..yeterler..
    Cevapla
  • Şule 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle yeter artık bu millet i sömürdüğünz bence kim akıllıysa bir şey alıp yada satacak sa iyice bir araştırır sahibinden ilan verir bu emlakçılara fırsat vermez...
    İlk beğenen sen ol
  • Sercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hanımefendi o zaman şöyle yapın bizim sizin için istemiş olduğunuz 100 TL ait olan daireyi arayıp gezip parayı bulup ayağınıza kadar getirmek yerine siz kendiniz bulun daireyi sahibinden tutun sizin için daha düzgün bir çözüm
  • panic 4 yıl önce Şikayet Et
    sahibimden de bir ev baktik.Ilanda evin konumu bile vardı. ev sahibi emlakçı dışında da kuraya vermiş. Tesadufen bir emlakçı tanidikta da ayni ev cilti. Biz bu eve bakiyoruz dedik. Ama emlakci bizi ev gostermeye gitmedi. Evin konumu zaten belliydi gittik gördüm ve anlaştık. sonra telefon edip evi tutuyormuşsunuz o zaman 1.750 tl para isterim dedi. bi yasal mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.