İstanbul

Cansuyu'dan, 3 bin 500 Morolu Müslüman aileye kurban yardımı

12:06 20 Ağustos 2018
Cansuyu'dan, 3 bin 500 Morolu Müslüman aileye kurban yardımı

İhtiyaç sahiplerine kurban bağışlarını ulaştırmak üzere İstanbul'dan yola çıkan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ekibi, Filipinler'in Mindanao Adası'ndaki Marawi'ye ulaştı. Dernek yetkilileri, burada kesecekleri kurbanları, 2017'de terör örgütü DEAŞ'ın işgal ederek yıktığı Marawi kentindeki ihtiyaç sahibi Morolu Müslüman ailelere ulaştıracak.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ekibi, Filipinler'in Mindanao Adası'nda bulunan Marawi kentindeki 3 bin 500 Morolu Müslüman aileye kurban eti yardımı yapacak.

Derneğin Moro sorumlusu Ömer Faruk Günenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da Afrika ve Asya'nın yanı sıra Lübnan'daki Filistin mülteci kampları ile Gazze'de kestirecekleri kurban etlerini savaş, işgal, doğal afet mağduru binlerce ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını söyledi.

Milletin kurban emanetlerini yerine ulaştırmak için binlerce yol katettiklerini belirten Günenç, şöyle devam etti:

"İnsanların 40 yıl süren iç savaştan zarar gördüğü, 2017'de de terör örgütü DEAŞ tarafından insanların yurtlarından edildiği Moro'nun Marawi kentine ulaştık. Marawi kentindeki 3 bin 500 Morolu Müslüman aileye kurban eti yardımı yapacağız. Bunun heyecanını yaşıyoruz. Türkiye'den getirdiğimiz kurban emanetlerini burada terör örgütü DEAŞ'ın yıkımlarının yanı sıra ülkedeki iç savaşta evlerinden, yurtlarından edilerek yurtsuz bırakılan insanlara ulaştıracağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.