İstanbul

"Şarbon vakalarında öncelikli olarak aile hekimlerine başvurulmalı"

12:58 07 Eylül 2018
"Şarbon vakalarında öncelikli olarak aile hekimlerine başvurulmalı"

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu'ndan (AHEF) yapılan açıklamada, şarbon hastalığı vakasıyla karşılaşan kişilerin acil ve öncelikli olarak aile hekimlerine başvurmaları gerektiği bildirildi.

Açıklamada, halk arasında şarbon adıyla bilinen, deri, solunum ve sindirim sistemlerinde 3 farklı şekilde yer alan rahatsızlığın, şarbon hastalığı taşıyan et tüketimiyle ortaya çıktığı vurgulandı.

Nereden geldiğinden ve alındığından emin olunmayan etlerin tüketilmemesi gerektiği bildirilen açıklamada, etlerin yüksek ısıda pişirilmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, İstanbul, Ankara, Sivas ve Bitlis gibi illerde rastlanan şarbon vakalarında riskli hayvanlarla temas öyküsü bulunan, vücudunda 1-3 santimetre büyüklüğünde, koyu renkli ve kabuklu yara meydana gelen kişilerin acil ve öncelikli olarak aile hekimlerine başvurmaları gerektiği kaydedildi.

Aile hekimleri tarafından hızlı ve kolay tetkik yapılabileceği anlatılan açıklamada, riskli durumun tespit edilmesi durumunda ise hastanın hastaneye sevkinin gerçekleştirileceği, böylece hastanelerdeki yığılmaların da önüne geçileceği ifade edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.