İstanbul

Arda Turan'a bir şok daha! Suç duyurusu...

07:59 17 Ekim 2018 9 Yorum Var
Arda Turan'a bir şok daha! Suç duyurusu...

Sütlüce’de Arda Turan’ın yaptırdığı otel inşaatının temel kazma çalışması nedeniyle binaları çöken Ertürk Apartmanı sakinleri, zararları karşılanmadığı iddiası ile Turan ve kardeşi hakkında suç duyurusunda bulundu

İstanbul Sütlüce’de geçtiğimiz Temmuz ayında İmrahor Caddesi üzerinde bulunan bir temel açma çalışması sırasında toprak kayması yaşanmış, tahliye edilen 4 katlı Ertürk Apartmanı çökmüştü. Bina sahibi çökmeye, yan parseldeki otel inşaatının neden olduğunu savunurken, projenin sahibi futbolcu Arda Turan ise kamuoyuna yaptığı açıklamada, yağmur sonrası yaşanan çökme nedeniyle yıkımın yaşandığını savundu.

Turan, araziyle ilgili tüm işlemlerin yasalara uygun olduğunu, ruhsatsız ve hukuksuz en ufak bir şeyin olmadığını aktardı. Bina sakinleri ise geçtiğimiz günlerde Arda Turan ile kardeşi Okan Turan hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

En kısa zamanda Arda Turan’a tazminat davası da açacaklarını belirten bina sakinlerinden Orhan Dal, “Biz dışarı çıktıktan 10 dakika sonra bina çöktü. Ölümden döndük ve buna sebep olan ise yan taraftaki inşaattı. Eğer istinat duvarının altı boşaltılmasaydı bina çökmeyecekti. Ama buna rağmen ne maddi zararımız karşılandı ne de bu insanlar bize bir geçmiş olsun dedi. Biz uzunca bir süre bekledik ama kimseden ses çıkmayınca, 5 kiracı gidip suç duyurusunda bulunduk” dedi.

'BİZDEN HELALLİK İSTESİN'

Bina sahibi Emin Ertük de Arda Turan hakkında tazminat davası açacağını belirterek şunları söyledi: “Bu konu masada halledilebilirdi. Kimse Arda Turan’ın mal varlığını istemiyor. Sadece verdiği maddi zararı ödemesini bekliyorduk. Ama arayıp bir ‘geçmiş olsun’ bile demedi. Arda Turan’ın bir yardımcısı arayıp ‘Size döneceğim’ dedi ama o günden beri ses çıkmadı. Kaldı ki bu inşaat başladığında biz Arda Turan’ın babasına ulaştık ve inşaatın bu şekilde yapılması durumunda büyük zararlar yaşanacağını söyledik. Arsayı aldıklarında orada zaten bir istinat duvarı vardı. Ve yeni bir istinat duvarı yapılmadan, 23 yıllık istinat duvarının olduğu yerde yerin 4-5 metre altına kadar kazı yapıldı. Böyle bir mühendislik hatası olur mu? Yağmur bahane edilmesin. Bizim beklediğimiz tek şey insanlıktı. Arda Turan Başakşehirpor’dan helallik isteyeceğine, zarar uğrattığı kiracılarımdan helallik istesin.”

 

YORUMLAR

9 Yorum Var
  • Merchul 5 yıl önce Şikayet Et
    Kabadayılık yapan şımarık herifin teki. İnşallah çok güzel bir ceza yer
    Cevapla
  • gerek yok 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamı Rahat Bıraksınlar Bu Ney Be Sanki Vatan Hayini Gibi Bahsediyorlar,,,,
    Cevapla
  • Biz 5 yıl önce Şikayet Et
    Nazar olmuşun sen Arda kardeş bi okut kendini
    Cevapla
  • virgilius 5 yıl önce Şikayet Et
    sadaka verse daha iyi olur
  • Musti 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara milli takımda yer verdik anlaşılıyor takımın başarıları ..
    Cevapla
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    turkiyede insaat muhendisleri avrupada stas yapsin once gursunler nasil insaat nasil yapilir evin dibinde 20 kat ev yapiliyor tastan binalar hic bir zarar vermeden yukseliyor sahsen bu isin ustasiyim bilirim
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    O kadr derin temel varsa ilk once yikilma tehlikesi olan binaya temel güclendurmesi yaparsın.
    İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.