İstanbul

Ünlülere bela olmuştu! Soranlara öptüler dersiniz

10:44 19 Kasım 2018 1 Yorum Var
Ünlülere bela olmuştu! Soranlara öptüler dersiniz

Ünlülerin kabusu olan, hem tehdit hem de ahlaksız teklifte bulunan hacker çetesi dosyasının detayları ortaya çıktı. Kendisini Ducky Layne gurubundan olarak tanıtan bir hacker, oyuncu Berk Oktay’a ağır hakaret ve tehditte bulundu. Oktay’ın şikayeti üzerine hacker, 'Soranlara öptüler dersiniz' dedi...

Çete özellikle artı 1, artı 44 ve artı 63 ile başlayan ülke telefonlarını kullanarak WhatsApp üzerinden, “Sayın kullanıcı; adınıza açılmış Instagram hesabınızın kapanmaması için aşağıdaki hesabınızı doğrulayın, aksi takdirde hesabınız kapanacaktır… Instagram ekibi” mesajı atarak, ünlüleri ağına düşürdü.

 

 

İstanbul Siber Suçlar ile Mücadele Şube ekipleri, özel hayatın gizliliğiyle ilgili geniş çaplı çalışma başlattı. Şebekenin, Instagram uzantılı link göndererek ünlüleri oltalama (phishing) yöntemi olan spamlı link gönderdikleri tespit edildi. Ekipler, Ducky Layne, Tampich Layne, Chuky Yayne, Duff Lyne, Bandage Layne gibi 37 farklı takma isimle aralarında ünlülerin de bulunduğu 6 bin 156 kişiye mesaj atan 46 kişilik şebekeyi iki ayrı operasyonla çökertti. Baskınlarda 14 kişi tutuklandı.

Fenomenleri ağına düşüren çetenin ünlü isimlerle yaşadığı diyaloglar da soruşturma dosyasında yer aldı.  500 bin takipçisi olan Bahar Ç., Aleyna Tilki’ye olan benzerliğini kullanıp şarkıcının hesabını kapattırdı. Ç.’den, Tilki adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirildi.

 

 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Fani 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bahçeli Bunlarıda af edelimmi.
    Cevapla
  • Sayın Bahçeli 5 yıl önce Şikayet Et
    Bi Düşüneyim
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafaları seytanliğa çalışmış. Hangi ana baba yetiştiriyor bunları ya.
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Evladın günahından ana baba sorumlu değildir, ana babanın günahından da evlat sorumlu değildir. Bilmiyoruz nasıl ailede yetiştiler, bu yüzden onları suçlayamayız.
  • bir hadis 5 yıl önce Şikayet Et
    ahir zamanda şeytanın ortağı olduğu çocuklr dünyay gelcek buyuruyor hz peygamber efendimiz sahabi y a resululah onalrı nasıl tanıycağız diye soruyoralr onalrın alemeti 2 dir utanma haya edep diye bir şeyler olmaycak zalim insanlar olcak buyuryor hz mpeygamber efndimiz
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.