İstanbul

27 yıldır Atatürk Havalimanı'nda yaşıyor

09:07 03 Aralık 2018 7 Yorum Var
27 yıldır Atatürk Havalimanı'nda yaşıyor

Atatürk Havalimanı'nda 27 yıldır yaşamını sürdüren Bayram Tepeli, adeta evi gibi benimsediği ve birçok anısının olduğu havalimanının yıl başından itibaren taşınacak olmasının üzüntüsünü yaşıyor.

Bursa'nın Gemlik ilçesindeki ailesinin yanından çeşitli problemler nedeniyle 26 yaşında ayrılarak İstanbul'a gelen Tepeli, 1991'de bir temizlik firmasında çalışmaya başladı.

Önceleri Kartal'daki bir otelde kalan Tepeli, patronunun isteğiyle aynı firmanın temizlik işlerini yapmak üzere Atatürk Havalimanı'na geldiğinde, ömrünün 27 yılını burada geçireceğinden habersizdi.

Burada birçok çalışan ve yolcuyla tanışan Tepeli, işinden ayrılmak zorunda kalmasına rağmen çok sevdiği havalimanı ortamından bir türlü kopamadı.

Havalimanı çalışanları, bazı basın mensupları ve yöneticilerinin maddi ve manevi desteğiyle 27 yıldır terminalde kalarak burayı evi gibi benimseyen Tepeli, sol ayağındaki damar tıkanıklığı nedeniyle 10 yıldan beri tedavi görüyor. 

29 Ekim'de ilk fazı törenle açılan İstanbul Havalimanı'nı sadece televizyondan görmesine rağmen "modern, güvenlikli ve çok büyük" olarak tanımlayan Tepeli, yılbaşı için planlanan taşınmanın ardından havalimanından ayrılacağı için hüzünleniyor.

Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda yaklaşık 18 yıl yaşadığı için, "Terminal" filmine ilham veren İranlı Mehran Karimi Nasseri'ye benzer bir hikayeye sahip olan Tepeli, Atatürk Havalimanı'ndan sonraki yeni hayatı için yetkililerin yardım eli uzatmasını bekliyor.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık yeni evine geçiş yapar.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Sualo 5 yıl önce Şikayet Et
    Anladığım kadarıyla 1 yıl çalışmış 23 yıl yatmış. Yardım edenleri görünce çalışmaya gerek duymamış
    Cevapla
  • pualo 5 yıl önce Şikayet Et
    yanlış anlamışın
    İlk beğenen sen ol
  • ibo 5 yıl önce Şikayet Et
    27 sene vaybe yasıyan bır ınsanı 27 sene sonra farkedıyorlarsa ne halde oldugunu kaybolan olen ınsanı kımbılır nezaman farkederler gun olakı ınsanın başına bırsey gelmeye allah yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Bayram Abim.. 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendisini tanirim. Tek oturusta 2.5 Litre kolayi bitirir. Ramazanda sadece iftarda yenek yerdi. Elimizden geldigince zamaninsa yardim ettik. Havaalani ni gercektek benimsemisti. Uzun zaman oldu gormeyeli. Çok yaslanmis.
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 5 yıl önce Şikayet Et
    ulkenin vatandaslarindan birisi........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.