İstanbul

Herkes bebeği kurtarmaya çalışırken bunu yaptı

16:49 31 Aralık 2018 7 Yorum Var
Herkes bebeği kurtarmaya çalışırken bunu yaptı

Esenyurt'ta nefes borusuna kaçan mandalina posasını çıkartmak için eczaneye getirilen 4 aylık Sadiye Ece Akay'a ilk müdahale eczacı tarafından yapıldı. O sırada eczanedeki herkes nefes alamayan bebeğin hayatını kurtarmaya çalışırken, bir kişi tezgahta bulunan 50 liralık vitamini çaldı.

Olay Süleymaniye Mahallesi'nde geçen cumartesi günü meydana geldi. Akşam saatlerinde 4 aylık torunu Sadiye Ece Akay'ın ağzına mandalina suyu damlatmaya çalışan İlhan Uçan bir anda mandalina posasını bebeğin ağzına kaçırdı. Posa bebeğin nefes borusuna kaçınca, nefes alamayan bebek hızla hastaneye götürülmek istendi. Yolda bebeğin dudaklarının morardığını gören bebeğin ailesi onu en yakındaki bir eczaneye götürdü. Bebeğe ilk müdahale eczacı Bülent Köse tarafından yapılırken, bebeğin ağzından mandalina posaları çıkarıldı. Nefes alması sağlanan bebek, daha sonra ambulansla Esenyurt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bebeğin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

VİTAMİN ÇALDI

Öte yandan bebeğe kaç dakikada müdahale edebildiklerini görmek isteyen Bülent Köse, güvenlik kamera görüntülerini incelediği sırada şok oldu. Köse'nin dikkatini görüntülerdeki bir kişi çekti. Bu kişi tezgahtaki 50 liralık vitamin hapını cebine atıyordu. Olayı anlatan Köse "Eczanenin tamamı çalınsa o anda gözümüzde değildi. Önemli olan o 4 aylık bebeği yeniden hayata döndürmek istiyorduk. Bizim için önemli olan çocuğun sağ salim kurtulmuş olması" dedi. Teşekkür etmek için eczaneye gelen dede İlhan Uçan da "Eczaneciler müdahale ettiler. Çocuk iyi şimdi. Çok şükür birşeyi yok" dedi.

Olayın medyada yer almasının ardından bu kişi bugün öğle saatlerinde eczaneye gelerek vitaminin 50 liralık ücretini ödedi.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    yaziklar olsun hicmi Allah korkusu yok sizde
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Hakverdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim güzel insanların eksikliğini vermesin. İyi ki varsınız. Hamdolsun...
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Kalbi kararmış vicdanı ölmüş
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    hickimse merak etmesin birgün olur binmisli öder bu dünya etme bul,a dünyasidir.
    Cevapla
  • Tohat'li Yusuf... 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah askina kardesim 4 aylik bebekde mandalinanin ne isi var. ek gida 6 aydan sonra verilmiyor mu, hadi veriyorsun neden posasi ile veriyorsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.