İstanbul

Oğlunu öldüren cani baba olayında yeni gelişme!

07:36 22 Ocak 2019 5 Yorum Var
Oğlunu öldüren cani baba olayında yeni gelişme!

İstinaf Mahkemesi, 10 yaşındaki oğlu Yiğitcan Türkoğlu’nu defalarca bıçaklayarak öldüren Nezir Türkoğlu’nun ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı. Daire, 4 ayrı suçtan toplamda 35 yıl 9 ay hapse çarptırılan sanığın cezasını 10 yıl 9 aya düşürdü.

İstanbul Fatih'te 5 Kasım 2017 tarihinde 10 yaşındaki oğlu Yiğitcan Türkoğlu'nu 16 kez bıçaklayarak öldüren Nezir Türkoğlu, yerel mahkeme tarafından ‘'kasten yakın akrabayı öldürme', 'öldürmeye teşebbüs', 'kasten yaralama' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 35 yıl 9 ay hapse çarptırılmıştı.
Dosya İstinaf Mahkemesi'ne taşındı. Ceza Dairesi davanın duruşmalı görülmesine hükmetti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Nezir Türkoğlu Silivri Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi(SEGBİS) ile bağlandı. Yiğitcan Türkoğlu'nun annesi Neriman Türkoğlu'nun avukatı ile sanık avukatı da salonda hazır bulundu. Duruşmada söz alan sanık önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyleyerek, ‘Başka bir diyeceğim yoktur" dedi.

"EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSIN"

Bunun üzerine söz alan katılan avukatı Esin Yeşilırmak, "Müvekkilim ağır psikolojik travma altında olduğu için duruşmaya katılamadı. Şikayetimiz devam etmektedir. Biz yerel mahkemenin kararının usul ve yasaya uygun olduğunu düşünüyoruz. İstinaf taleplerinin reddini istiyoruz" diye konuştu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da söz alarak, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

"BİR ŞEY DİYEMEM Kİ"

Son sözü sorulan sanık Nezir Türkoğlu, "Bir şey diyemem ki efendim. Ne diyeyim ki bu durumda?" dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ ONANDI

Davayı karara bağlayan ceza dairesi, yerel mahkeme tarafından sanık Nezir Türkoğlu hakkında "kasten öldürme" suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.

HAPİS CEZASINA 25 YIL İNDİRİM

Daire, 35 yıl 9 ay hapis cezasında ise yeni bir karar verdi. Sanığa "kasten yaralama" suçundan yerel mahkeme tarafından verilen 9 aylık hapis cezasını onayan daire, oğluna karşı "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçunda verilen 7 yıl 6 aylık hapis cezasını ise 10 yıla çıkardı.

Sanık Nezir Türkoğlu hakkında yerel mahkeme tarafından "oğlunu zehirleme suretiyle öldürmeye teşebbüs" ve "eşinin hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından verilen toplamda 27 yıl 6 ay hapis cezasını kaldırarak, bu suçlardan beraatine karar verdi.

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • veli 5 yıl önce Şikayet Et
    16 kez kendi oğlunu bıçaklayarak öldüren bir babanın cezası 10 yıl, son bir kaç yılıda denetimli serbestlik şartlı tahliye gibi şeyler kaldı 5 yıl onuda açık ceza evi topluma kazandırma... adaletin bu mu dünya
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • harun 5 yıl önce Şikayet Et
    cana kıymanın bedeli bu olamaz. hergün benzer olaylarda kamu vicdanı yaralanıyor. hükümetimiz neden bu soruna el atmıyor hala anlamış değilim.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • emre 5 yıl önce Şikayet Et
    devam edin devam edin bu şekilde ama sizin bir evladınızı yakininizi öldürse mumkun mü indirim uygulamaniz
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Tohat'li Yusuf... 5 yıl önce Şikayet Et
    adalet adalet adalet.... NERDESIN....
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Can alanın canı alınmalı. En adil ceza idam.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.