İstanbul

Gizem hemşire davasında karar verildi!

07:16 25 Eylül 2019 70 Yorum Var
Gizem hemşire davasında karar verildi!

İstanbul Maltepe’de hemşire Gizem Berfu Altunoğlu’na çarparak ölümüne neden olan alkollü sürücü Merve Köstereli, ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 5 yıl, eski nişanlısı ise aynı suçtan 7 buçuk yıl hapse çarptırıldı. Duruşmada savunma yapan sanık Köstereli, “Benim bir geleceğim var, lütfen bana güzel olan geleceğimi bağışlayın” diyerek nişanlısını suçladı.

Maltepe’de işe gitmek için minibüsten inen hemşire Gizem Berfu Altunoğlu’na çarparak ölümüne neden olan alkollü sürücü Merve Köstereli(27) ve eski nişanlısı Tunç Öcal(31)’ın “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 15'er yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava karara bağlandı.

Kefaletle tahliye olmuşlardı

Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, geçtiğimiz celse 80 bin lira kefalet karşılığında tahliye olan tutuksuz sanıklar Merve Köstereli ve Tunç Öcal katılırken, kazada hayatını kaybeden Gizem Berfu Altunoğlu’nun ailesi ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Sanık,“Benim bir geleceğim var”

Sanık Merve Köstereli esas hakkındaki savunmasında, “Benim alkol miktarım çok azdı. Arabayı kullanamayacak durumda değildim. Benim ifadelerim tutarlıdır. Sanık Tunç Öcal’ın direksiyonu tutup çevireceğini öngöremedim. Eğer o kazada ben ölseydim bugün Tunç, kadın cinayetinden de yargılanacaktı. Şu an mali müşavir olmak üzereyim. Ve bir geleceğim var, lütfen bana güzel olan geleceğimi bağışlayın. Kazaya sebep olan Tunç’tur. Suçsuzum, beraatimi isterim” dedi.

“Merve, aşırı alkollüydü”

Sanık Tunç Öcal ise, “Ben direksiyona müdahale etmedim. Merve, beni darp etti. Merve Köstereli aşırı alkollüydü. Benim bu olayda hiçbir kastım ve kusurum yoktur. 33 yaşına kadar karakolun kapısından dahi girmiş değilim” diyerek beraatini talep etti.
Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, “bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan sanık Merve Köstereli hakkında 5 yıl hapis cezası verirken, sanık Tunç Öcal’ı ise aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapse çarptırdı. Köstereli’nin sürücü belgesinin 2 yıl süreyle geri alınmasına hükmeden mahkeme, Öcal’ın ise 3 yıl süreyle geri alınmasına karar verdi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Merve Köstereli ve Tunç Öcal’ın alkol aldıktan sonra Anadolu Yakası’na doğru yola çıktıkları, aralarında ayrılma konusunda tartışma yaşandığı belirtilmişti. Tartışma sırasında Tunç Öcal’ın direksiyona müdahale ederek aracı sağa doğru yönelttiği, Merve Köstereli’nin ise dikkatini yola vermediğinden direksiyon hakimiyetini kaybederek Gizem Altunoğlu’na çarptığı, kazada Gizem Berfu Altunoğlu’nun hayatını kaybettiği anlatılmıştı.
Kaza sonrasında yapılan ilk alkol ölçümüne göre Merve Köstereli’nin 0.90 promil alkollü olduğu, Tunç Öcal’ın ise kaza sırasında 0.72 promil alkollü olduğunun tespit edildiği vurgulanırken, sanıkların “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.
 

YORUMLAR

70 Yorum Var
  • Mustafa t 4 yıl önce Şikayet Et
    Alkollu trafige cikmis ve can almis.genc bir yasama son vermis kalanlara aci yasatmis ve o acilari yasatmaya devam eden bir insan nasilda kendi geleceginden bahsediyor anlamis degilim.kedi yavrusunu oldurse daha cok tepki verilirdi herhalde.ceza yetersiz
    Cevapla
  • Tuğba Ak 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangi hayat ? Hangi gelecek ? Ne cüretle talep edersin eğer adil olunacaksa senin de hiç bir geleceğin olmamalı Merve Köstereli !!! Utanmadan gelecek lafı etmen vicdanının hiç olmadığını gösteriyor zaten apaçık şekilde .. Dilerim bu kararın yetersiz oluşu anlaşılır bu yorumlar , tepkiler görülür de Güzeller güzeli tek masum olan Gizem İçin de adalet gerçekten nasip olur
    Cevapla
  • huseyn53 4 yıl önce Şikayet Et
    laik sistem , ithal kanunlar ve ADALET !!!!! lütfen kendiniz zorlamayın bırakın çıksınlar , vefat eden etti , canı yanan yandı... sarhoşlukta suç mu kardeşim her yerde satılıp içilmiyor mu ? KANUN VE ADALET !!!!!!!!!!!!! #benim bir hayatım var diyen AHMAK katile ne demek gerekir?
    Cevapla
  • Molla Kasım 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah bu olaylarda biz Müslümanları uyarıyor. Ama biz sağır ve körüz. Allah benim emrime şeriata uyun diyor . ama biz şeriat istemeyiz diyoruz. Belalar yağmur gibi yağıyor. Şeriat olsa idi içki yasak olacak , daha işin başında iş çözülecekti. Sonra zina yasak olacak sevgili olmayacak , bu arabada bu iki suçlu bulunmayacaktı. Bu kaza olmayacak. Hem ölen hemşire hayatına devam edecek hemde araçtakiler hayatına devam edeceklerdi. Biliçli öldürme olayında ise kısas uygulanacak diye insanlar , suça meyilli olmacaklardı.
    Cevapla
  • Mehmet Akif KARDEŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Geleceğimi kararmayın lütfen diyen kişi, nedense dünya geleceğini tamamen kararttığı insanı göremiyor; o kızcağazın geleceğinde unutamayacakları açtığı yarayı göremiyor. Adaletiniz batsın! Alkol alıp direksiyon başına geçen bir kişi katildir, katildir, katildir!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.