İstanbul

İki arkadaşın baraj gezisi kabusa dönüştü

09:39 03 Aralık 2019 6 Yorum Var
İki arkadaşın baraj gezisi kabusa dönüştü

İstanbul Alibeyköy Barajı’nda suların çekilmesiyle ortaya çıkan toprak zeminde yürümek isteyen 2 genç balçığa saplandı.



Sonbaharın kurak geçmesiyle Alibeyköy Barajı’nda su seviyesi son 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Suların çekilmesiyle Güzelce Kemeri’nin bulunduğu baraj alanı vatandaşların gezintiye çıktığı, hatta araba sürdüğü bir alana dönüştü. Güzelce Kemeri’ni görmek için baraja gelen iki arkadaş Emre Yılmaz ve Serkan Coşan da suların çekildiği alanda yürümek istedi. Yağan yağmurla balçıklaşan zeminde yürüyen iki genç bir anda çamura saplandı. Çıkmak için uğraştıkça daha çok batan gençler itfaiyeden yardım istedi.

İtfaiye ip atarak kurtardı

İhbar üzerine baraj alanına gelen itfaiye ekipleri Emre Yılmaz ve Serkan Coşan’ı kurtarmak için yanlarına gitmeyi denedi ancak yumuşayan toprakta bu mümkün olmadı. Çareyi ip uzatarak çamura saplanan gençleri kurtarmakta bulan itfaiye ekipleri, iki arkadaşı tek tek battıkları yerden kurtardı.

Yürüyemeyen genci itfaiyeci sırtında taşıdı

Uzun süre çamurun içinde kaldığı için yürümekte zorluk çeken Emre Yılmaz’ı ambulansa götürmek için itfaiye ekipleri yoğun çaba harcadı. Ayakta durmakta zorlanan genci bir itfaiye eri sırtına aldı. Dakikalarca Yılmaz’ı sırtında taşıyan itfaiyeci kıyıya getirdiği genci sağlık ekiplerine teslim etti. İlk müdahalesi ambulansta yapılan Yılmaz, tedbir amaçlı hastaneye götürüldü.

“Islak olan tarafa geçmek istedik sonra battık”

Arkadaşıyla birlikte Güzelce Kemeri’ni görmek için Alibeyköy Barajı’na geldiklerini söyleyen Serkan Coşan, “Biz Alibeyköy Barajı’na gezmeye geldik. Güzelce Kemeri’ni görmek istedik. Geldiğimizde kuru tarafta değil de ıslak olan tarafa geçmek istedik. Sonra battık ve çıkamadık zaten. Sonra yardım için aradık” dedi.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • cahil 4 yıl önce Şikayet Et
    beni elestirenler olabilir ama adam çamura düşüp kirlenmesin diye sıkı sıkıhiştindiği montuna verdigi degeri kurumlara kişilere ambulansa o degeri vermiyor
    Cevapla
  • cahil 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ın cahilliğini garibim itfaiye eri mi çekecek o ambulans kirlenecek niye çünkü gece mece değil haa gündüz gündüz göz göre göre çamura yürü çıkama ulan kendini yere at ayakları havaya dik yuvarlana yuvarlana çık git nokta.
    Cevapla
  • enes 4 yıl önce Şikayet Et
    boş boş konuşmayın itfaiyenin görevi o evini yanlıslıkla yakanıdamı kurtarıp dövmek lazım her bela anlık olur allah devletimizden razı olsun bögle bi imkan var oldugu icin
    Cevapla
  • cahil 4 yıl önce Şikayet Et
    asıl sizler boşsunuzz
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    adam balçığa kımıldadıkça gömülüyor demekki korkudan dermanı kesilmiş yazık yürüyemiyor.
    Cevapla
  • cahil 4 yıl önce Şikayet Et
    asıl diğer görevlilere araclara emeğe yazıkkkk
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bu tür adamları önce kurtarmak, sonra da dövmek lazım.
    Cevapla
  • D21 4 yıl önce Şikayet Et
    :)) süper yorum. çok güldüm allah da seni güldürsün
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.