İstanbul

Tarla sahibi davayı kazandı, yol değişti!

07:48 06 Aralık 2019 7 Yorum Var
Tarla sahibi davayı kazandı, yol değişti!

İstanbul'da Çatalca ile Büyükçekmece ilçelerini birbirine bağlayan yolun bir bölümü, özel mülkten geçtiği gerekçesiyle verilen mahkeme kararının ardından sökülerek yeniden düzenlendi.

Çakıl Yolu Caddesi'nin bir bölümü, bir tarla sahibinin yolun arazisinden geçtiğini belirterek mahkemeye yaptığı başvurunun lehine sonuçlanması üzerine söküldü.

Trafiğe kapatılan yola "Bu yol Yargıtayın 2019/10487 sayılı kararı gereğince trafiğe kapatılmıştır. Alternatif yolları kullanınız." tabelası asılarak, yolun önüne uyarıcı trafik lambaları, kenarına da esnek şerit ayırıcılar ile "girişi olmayan yol" levhası yerleştirildi.

Yolun ihtilafa neden olan yaklaşık 250 metrelik bölümündeki asfaltı kaldıran ekipler, yolun yerini değiştirerek asfaltı yeniledi.

Yeni yolu kullanan sürücülerden Ali Özsu, önceden tarlaya bağlanan yolu kullandıklarını belirterek, "Bu yolumuz bozuldu. Şimdi yeni yol yapıldı, memnunuz. Mülk sahibi itiraz etmiş, mahkemeyi kazanmış." dedi.

Özsu, bir müddet tarla yolu kullandıklarını, yeni yolun yapılmasıyla mağduriyetten kurtulduklarını ifade etti.

Ziya Seçilir de 11 senedir söz konusu yolu kullandığını söyledi. Mülk sahibinin davayı kazandığını anlatan Seçilir, asfaltın söküldüğü yoldan geçerken araçlarının hasar gördüğünü savundu.

Sefa Çelik ise yolu uzun süredir kullandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yolumuz ilk yapıldığında asfalttı, çok güzeldi. Bir gecede yolun bir kısmını söktüler. Sonra bizim için kötü süreç başladı. Çok kötü olduğu için araçlarımız cip veya arazi aracı olmazsa gidemiyorsunuz, yol o kadar kötüydü. Yetkililere teşekkür ediyorum, yolu toparladılar, şimdi daha iyi."

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Nilsu 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse kimsenin tarlasını kafasına göre kullanma hakkı yoktur tarlayı alanda dişinden tırnağı dan arttırıp alıyor kimsr hibe etmiyor ki bir karış toprağımıda kalkıp hibe etmem
    Cevapla
  • Koşar 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadıköyde arsamız var karayolları yol yapmış 32000 dönüm araziye ne kadar vericekler
    Cevapla
  • ccey 4 yıl önce Şikayet Et
    yol yapılmadan itiraz etse güzergah değişirdi, yol yapıldıktan sonra acaba daha fazla bir istimlak parası alabilirmiyim hesabı yapmıştır yol sökülürse millet zora düşer falan mahkeme bedeli artırsa ses çıkmazdı herhalde, az biraz fırsatçılıkta var işin içinde benimde tarlamdan geçti 2 dönüme yakın şimdi tarla yolun kenarında bağ oldu, yola sıfır köyümün yolu değişti ayrıca yeni yol 4 köye daha açıldı milletin yararına bir işti bir kuruşta ödeme almadım, Anlayana
    Cevapla
  • Cano 2 yıl önce Şikayet Et
    Almadın da bi hayır duası eden mi oldu?Komik olduğunuzun farkına varın bence.
  • Istanbullu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya Arkadaslar Mal Sahibinin hakkini arama Kanunda bile yeri var,Devlet Vergi aliyor mu aliyor ama Istimlak ederken kafasina göre Istimlak Parasi veriyor,benimde 1000m2 yerimi Istimlak etti,Baraja yakinmis ne verdi 1m2 yere 70TL.Köylülerin Senelerce Mahkemelerde Ugrasmasina yol acti ne oldu 90 TL ye cikti.Vallah ben daha bile gidip Parami almadim ugrasmadim bile Mahkemeyle.Allah kimseyi Mahkeme Salonlarina düsürmesin ceken bilir,Arkadaslar Isyandaydi.
    Cevapla
  • Geçsin ne olacak 4 yıl önce Şikayet Et
    Yapılırken görmemişmi hiç çalışmayı. Sökmekle iyi yapmışlar.Alternatif varken neden kullanmayasın.Bu toprakları devlet koruyor iken 2 karış toprağı devlete ben olsam çok görmem.
    Cevapla
  • Cemre 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse kimsenin yerinide kendi kafasına göre kullanamaz dişinden tırnağı dan arttır kalsın devlete devlet gelip ödesin önce parasını sonra kullansın
  • eğri doğru 4 yıl önce Şikayet Et
    devlete değil, zaten yola toprak vermese kendi tarlası yolsuz kalacak, çakiş ??, seve seve yola verecek, burada konu yola verme konusu değil, yolun sınırdan uzak yani ortalı geçmesi
    İlk beğenen sen ol
  • Ayse 4 yıl önce Şikayet Et
    O halde soruyorum sana 2 karis topragi devlete cok görmem diyorsun, Şimdiye kadar zorunlu verdigin vergi dışinda ne verdin devlete ????? Harbi ol dogru ol dürüst ol efendi ol herşeyden önce ADAM OL ADAM.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.