İstanbul

İstanbul'da şaşırtan görüntü! Türkiye’de daha büyüğü yok

09:51 27 Şubat 2020 7 Yorum Var
İstanbul'da şaşırtan görüntü! Türkiye’de daha büyüğü yok

İstanbul Şişli’de “Alabay” cinsi köpek görenleri şaşkına çevirdi. Köpeğin sahibi, “Şu anda Türkiye’de daha büyüğü yok” dedi.

Şişli’de sahibinin yürüyüşe çıkardığı Türkmenistan Kangalı ya da Kafkas Çobanı olarak bilinen “Alabay” cinsi köpek vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Oldukça büyük ve iri yapısıyla dikkat çeken köpeğin adının “Leo” olduğu öğrenildi. Halaskargazi Caddesinde yürüyen insanlar Leo’yu karşılarında görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Kimi vatandaşlar Leo’nun büyüklüğünden ötürü kendisinden uzaklaştı, kimileri ise yanına gidip onu sevdi ve bol bol fotoğraf çektirdi. O dakikalarda cadde üzerinde renkli görüntüler oluştu.

“Türkiye’de daha büyüğü şu an yok”

Leo isimli “Alabay” cinsi köpeğin sahibi Anıl Ağaoğlu, “İsmi Leo, ırkı ise Alabay, Türkmenistan Kangalı ya da Kafkas Çobanı olarak biliniyor. Şu an iki yaşında, bize henüz 48 günlükken kargo uçağıyla Rusya’dan geldi. Şu an Türkiye’de bundan büyüğü yok, en büyüğü bizim köpeğimiz. Leo, 93 kilo ağırlığında. Bu köpekler iki ayak üzerinde durdukları zaman ortalama 2 metre ile 3 metre arasında bir uzunluğa ulaşabiliyor. Leo da 2 buçuk metre civarında” diye konuştu.

“İlk defa böyle bir şey görüyorum”

93 kilo ağırlığındaki devasa Türkmenistan Kangalı Leo’yu gören bir vatandaş, “Daha önce böyle bir şey görmedim. Cinsini bilmiyorum, herhalde kangaldır” dedi. Şaşkınlığını gizleyemeyen bir başka vatandaş ise, “İlk defa böyle bir şey görüyorum, cinsi hakkında bilgim yok. Kangala biraz benziyor, çok güzel” ifadelerini kullandı.
Alabay cinsi Leo isimli köpek, sahibiyle birlikte, vatandaşların ilgi dolu bakışları eşliğinde caddede yürüyerek yoluna devam etti.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • TR - SAKARYA 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah ... Ana-Yurduna Vatanına hoşgeldin “Alabay”
    Cevapla
  • Kral 4 yıl önce Şikayet Et
    Stalin zamani bu kopegin irkini yok ettiler kirmalastirdilar ozellikle turkmen yani turklere aid oldugu icin okadar bizden nefret ediyorlarki kopegimize bile katlanamiyirlar...
    Cevapla
  • hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    haklısın . büyük geldik onlara
    İlk beğenen sen ol
  • Asyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    bu köpeğin 2 katı büyüklüğünde köpekler Türkiye de var bunu ne diye haber yaptınız .. iyi ve sahibine sadık ve güçlü bir köpeğin ön kollarının arası geniş olur bu özelliğiyle kavgada yenilmez , bakışlar serttir ,insanlar yanına yaklaşamaz ,gezinirken o köpeği tutan kişi onu eyleyemez .
    Cevapla
  • mmx 4 yıl önce Şikayet Et
    haber değilde senin yorumun gereksiz gibi.sende memnuniyetsizlerdensin heralde
  • tarkan 4 yıl önce Şikayet Et
    sen öyle san
    Cevapla
  • Aybars 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkmenistan cinsi Alabay adı köpeğin.. Batı seviciliği tam bi traji komik seviyelere geldi. Nekadar meraklıymış bizim millet şu batıya
    Cevapla
  • enes 4 yıl önce Şikayet Et
    daha coğrafi bilgin yok
    İlk beğenen sen ol
  • abdullah a 4 yıl önce Şikayet Et
    isim leo o bakımdan
    İlk beğenen sen ol
  • Hacı 4 yıl önce Şikayet Et
    Batı mı ? :)))) Çok güldürdün beni... Allah seni de güldürsün...
    İlk beğenen sen ol
  • abdullah ünal 4 yıl önce Şikayet Et
    kardeş türkmenistan batıda degil doguda :)
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.