İstanbul

Yasak dinlemediler, sahilde spor yaptılar

16:31 28 Mart 2020 3 Yorum Var
Yasak dinlemediler, sahilde spor yaptılar

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere ve yapılan uyarılara aldırmayan bir grup vatandaş İstanbul Avcılar Sahili'nde spor ve yürüyüş yaptı.

İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine gönderilen genelge ile bu hafta sonu başta olmak üzere virüsle mücadele sağlanıncaya kadar hafta sonlarında, il ve ilçelerde vatandaşların sahil bantları, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş gibi faaliyetleri yasaklanmıştı.

Bazı vatandaşların yasağa uymayarak sahillere geldiği spor ve yürüyüş yaptıkları görüldü. Avcılar Sahili'ne gelen bir arkadaş grubunun "sosyal mesafe kuralını" da dikkate almayarak bankta yemek yemesi dikkat çekti.

Sahilde yürüyüş ve spor yapan vatandaşların bazıları yasaktan haberdar olmadıklarını söylerken, bazı vatandaşlarda yasağı bildiklerini ancak yürüyüş yapmakta bir sakınca görmediklerini söyledi. Sahilde bulunan spor aletlerinde spor yapan bir kişi "Yasaktan haberim var spor yapıp gideceğim" diye konuşurken, arkadaşıyla birlikte koşu yapan bir genç ise "Yasağı sadece mangalcılar için diye biliyorduk şimdi güvenlik görevlileri uyardı gidiyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendilerini çok sağlıklı ve güçlü olduklarını zannediyorlar ama Yoğun bakımlarda yatanlarda boyle düşünüyorlardı biraz sabır birazda el insaf.
    Cevapla
  • medo 4 yıl önce Şikayet Et
    Normal zamanda yapmadıkları sporu şimdi yapacak oldular. Bunları Hindistan polisinin yaptığı gibi döve döve kovalamak lazım. Us la uslanmayanı etmeli tekdir tekdirle uslanmayanın hakkı kötektir.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Tamamen bencillik kendi dusunmek en azindan sayi az duyarli vatandaslar daha fazla.Bakan dun soyledi hastaligi bulastiran ölmemiş bulastirdiklari ölmüş diye.Lutfen sabirli olalim gececek bu gunler daha iyi gunler gorecegiz her şer de bir hayir gozetmek lazim imanimiz geregiz
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.