İzmir

İzmir'de kadın cinayetlerine tepki

21:39 26 Ağustos 2015
İzmir'de kadın cinayetlerine tepki

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup, kadın cinayetlerinin failleriyle ilgili sundukları yasa teklifinin, TBMM gündeminde bekletilmesine tepki gösterdi. 

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan grup, ellerinde pankartlar ve cinayete kurban giden kadınların fotoğraflarıyla slogan atarak, Türkan Saylan Kültür Merkezi'ne yürüdü. 

Burada platform adına basın açıklamasını okuyan Ayhan Aşçı, kadın cinayetlerinin durdurulması ve nitelikli hal sayılması için 2011 yılında bazı milletvekilleri aracılığıyla TBMM'ye yasa teklifinden bulunduklarını anımsattı. 

Yasa teklifinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen herhangi bir adımın atılmadığını öne süren Aşçı, "Kadın katillerinin indirim ve aflardan yararlanmamasını sağlayacak kanun teklifimiz 4 yıldır TBMM gündeminde bekliyor. 2011'de bu teklifi Meclis'e verdiğimizden bu yana bin 16 kadın kardeşimiz hayatını kaybetti. Yasa çıkmadıkça katiller, indirimlerden cesaret almaya devam etti" dedi. 

Aşçı, "Özgecan yasası" adını verdikleri bu yasanın bir an önce TBMM gündemine gelmesi gerektiğini belirterek, "Çözüme çok yaklaşmıştık, seçim sonrası yeni Meclis'te çok sayıda kadın vekille bu yasayı kazanmaya ramak kalmıştı ama olmadı. Yeni kurulacak seçim hükümeti mi olur her ne olursa olsun, yeni sorunlar çıkarmaktan vazgeçip, Özgecan yasasını çıkarmalıdır" diye konuştu. 

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.