İzmir

İzmir'de teröre tepki eylemi

20:54 27 Ağustos 2015
İzmir'de teröre tepki eylemi

Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilciliği üyeleri terör olaylarına tepki için yürüyüş yaptı. 

Basmane Garı önünde toplanan sendika üyesi bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Askere, polise uzanan eller kırılsın", "Şehidim hakkını helal et bize" ve "Kahrolsun PKK" gibi slogan atarak Konak Meydanı'na yürüdü. 

Gruba yürüyüşü sırasında çevik kuvvet ekipleri eşlik etti. 

Konak Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, Türkiye'nin Kürt değil, terör sorunu olduğunu söyledi. 

Teröristlerle müzakere değil, mücadele edilmesi gerektiğini savunan Doğruyol, "Son günlerde verilen 55 şehit, terör politikalarımızın ne kadar yanlış olduğunu ortaya koymaktadır. Her gün şehit verdiğimiz şu ortamda, 'hepimiz Ermeniyiz' diyenler, 'hepimiz Berkin Elvanız', 'hepimiz Rabiayız' diyenler neden bugün meydanlarda 'hepimiz askeriz, hepimiz polisiz' demiyorlar?" ifadesini kullandı.

PKK terör örgütünün eylem ve saldırılarıyla en büyük zararı Kürtlere verdiğini belirten  Doğruyol, şunları kaydetti:

"Özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerimizde dağa kaçırılanlar Kürt, yolu kesilenler Kürt, öldürülenler Kürt bu nasıl bir Kürt hakkı aramak ve korumaktır,  siz kimin hakkını koruyorsunuz? Ermenilerin mi, Haçlı zihniyetinde olan batı devletlerinin mi, Türk düşmanı olan sözde müslüman devletlerin mi? Eğer PKK, Kürt terör örgütü olsaydı Kürtlere zarar vermezdi. Her zaman ifade ettiğimiz gibi PKK Kürt değil, batı destekli Ermeni terör örgütüdür."

Doğruyol, Türkiye'de çözüm sürecinin teröristleri güçlendirdiğini öne sürerek, "Çözüm sürecinin hep karşısında olduk. Yanlış olduğunu ifade ettik. Keşke siz haklı çıksaydınız da terör bitseydi. Teröriste, terörist demeyen, askerlerimizle dağdaki eşkıyayı aynı kefeye koyan, asker polis şehit edilirken ses çıkarmayıp, teröristler öldürülüyor diye barış blokları oluşturanlar bilsinler ki ihanet içerisindedirler" diye konuştu.

- Terörle etkin mücadele istiyoruz"

Terör saldırılarının yoğun olduğu bölgelerde devletin otoritesini göstemesi gerektiğini dile getiren Doğruyol, şöyle devam etti:

"Terörle etkin bir şekilde mücadele edilmesini, vatana ihanet suçunun karşılığının idam cezası olmasını, Silopi, Cizre, Nusaybin, Varto, Şırnak’ta özerklik ilan edenlerin layık oldukları cezayla cezalandırılmalarını ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve bütünlüğünü istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.