İzmir

Balıklıova sakinlerinin CHP İzmir İl Başkanlığını işgal etmesi

03:20 29 Ağustos 2015
Balıklıova sakinlerinin CHP İzmir İl Başkanlığını işgal etmesi

Urla ilçesinde, Kıyı Kanunu gerekçe gösterilerek kaçak olduğu öne sürülen evleri için yıkım kararı verilen Balıklıovalılar, bu geceyi de parti binasında geçirdi

 İzmir'in Urla ilçesinde, belediye tarafından Kıyı Kanunu gerekçe gösterilerek kaçak olduğu öne sürülen evleri hakkında yıkım kararı verilen Balıklıovalı sakinleri, CHP İzmir İl Başkanlığı binasını işgal etmeye devam ediyor.

Balıklıovalılar, yanlarında getirdikleri yastık, çarşaf, yorgan ve battaniyeleri yerlere, sandalye ve masanın üzerine sererek geceyi burada geçiriyor.   

30 yıldır Balıklıova'da oturduğunu, aynı zamanda CHP'ye gönül verdiğini söyleyen mahalle sakinlerinden Tuncay Karanca, CHP il örgütünden Urla Belediyesi'nin almış olduğu encümen kararını iptal etmesini talep ettiklerini dile getirdi.

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter'in bugün kendileriyle yaptığı kısa toplantıda takındığı tavrın doğru olmadığını savunan Karanca, Serter'in mahkemelerde açılan davaların sonuçlarının "Balıklıovalıların aleyhine olacak" açıklamasının kendilerini üzdüğünü belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizim orada yanlış ve usulsüz bir şekilde oturduğumuzu ve evlerimizi boşaltmamız gerektiğini söyledi. Sanki ağız birliği yapmışcasına, Urla Belediye Başkanı Sayın Sibel Uyar'ın da bize gösterdiği tavrı görmeden, onların yanında olarak, onların görüşünü sunarak, bizi hiçbir şekilde bizi dinlemedi. Hatta arkadaşlarımıza da kaba davranış ve konuşmalar içerisinde kestirip atarak bizi hiçbir şekilde dinlememişlerdir."

Urla Belediyesi'nin aldığı karar karşısında üzüntülü olduğunu aktaran Nazime Sunha da, "Eşimi orada kaybettim, anılarını orada yaşamak istiyorum. Torun ve çocuklar orada mutlu olsun istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Evlerinin yıkılmaması, anne ve babasına destek vermek amacıyla burada olduğunu dile getiren 9 yaşındaki Kıvılcım Altun ise "Orada hayvanlarım, arkadaşlarım var, yıkılırsa ne olacak, ben onlardan ayrılacağım. Evimi yıktırmam kardeşim, istiyorum hakkımı" dedi.

Balıklıovalılar, evleriyle ilgili yıkım kararı kaldırılana kadar eylemlerine devam edeceklerini kaydetti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.