İzmir

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

19:33 29 Ağustos 2015
30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

İzmir'deki bazı siyasi partiler ve STK'lar kutlama mesajı yayımladı

Siyasi partilerin ve bazı STK'ların İzmir temsilcilikleri 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. 

AK Part İl Başkanı Bülent Delican, mesajında, bundan 93 yıl önce Türk ulusunu esir etmek isteyen güçlere karşı, toplumun tüm kesimlerinin, dil, din, ırk, mezhep ve inanç farkı gözetmeksizin bir araya geldiğini belirtti.

Delican, şunları kaydetti: 

 "Aziz milletimiz, tarihi boyunca birlik ve beraberliğimizi yıkmaya teşebbüs eden her türlü girişim ve saldırıyı boşa çıkartmış, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da elde ettiği büyük zaferle birlikte ayrılmaz bütünlüğünü tüm dünyaya göstermiştir.
Kurutuluş mücadelemizi zafere taşıyan, birlik ve beraberlik ruhumuzun ilelebet var olacağı düşüncelerimle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum."

- CHP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bedri Serter de  mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"30 Ağustos'ta o taaruzu yöneten büyük lider Atatürk ve askerlerinin tek amacı, tek inancı vardı. Vatan toprağı kutsaldı ve her türlü çıkardan daha kıymetliydi. Bu inançla, bu birliktelikle can siparene şekilde verilen savaş sonrasında, bugün bizlerin kutladığı anlı, şanlı büyük bir zafer kazanılmıştır. Milletin bağımsızlığı, ülkenin birliği ve vatan toprağının bütünlüğü uğruna, kendi hayallerinden, ailelerinden, ikballerinden vazgeçen, başta Büyük Komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm milletimizin ve İzmirli hemşehrilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum."

- MÜSİAD

MÜSİAD İl Başkanı Ümit Ülkü de şunları kaydetti:

"Türk Milli Mücadelemiz, güzel bir tesadüf eseri ile Sultan Alparslan'ın Malazgirt Zaferi'yle aynı güne denk gelen 26 Ağustos 1922'de Afyon Kocatepe'de başlamış, 30 Ağustos’ta son bulmuştur. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyoruz, bu zaferin mimarı olan şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.