İzmir

Şehitlerimizi uğurluyoruz

18:52 31 Ağustos 2015
Şehitlerimizi uğurluyoruz

 Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerce ekip aracına ateş açılması sonucu şehit olan polis memuru Ahmet Gılıç, memleketi Bergama'da toprağa verildi.

Gılıç için Bergama Kurşunlu Camisi'nde düzenlenen törene eşi Akile, kızı Ece, annesi Ümmühan Gılıç ile yakınları, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti ve CHP İzmir Milletvekilleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve protokol üyeleri, tören öncesinde cami avlusundaki Gılıç'ın ailesine başsağlığı diledi.

Taziye ziyaretinde görüntü alınmasını istemeyen anne Ümmühan Gılıç, kendisine başsağlığı ve sabır dileyen Bakan Eroğlu'na, "Allah'ım başka anaları ağlatmasın" dedi.

Kendisine başsağlığı dileyen kadın emniyet amirlerine sarılarak ağlayan ve fenalaşan anne Ümmühan Gılıç'a sağlık ekipleri müdahale etti.

Gılıç'ın cenazesi geciktiği için cemaatin ikindi namazını kılmasının ardından cami avlusuna getirilebildi.

Şehit polis memuru Ahmet Gılıç'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan kızı Ece, eşi Akile ile annesi ve yakınları gözyaşı döktü. Gılıç'ın kızı Ece, tabuta sarılarak "Baba yanıma gel" diyerek ağladı.

Cumhuriyet Meydanı'na kadar taşan kalabalık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize", "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

- Babasının yanına defnedildi

Bergama Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, kıldırdığı cenaze namazının ardından vatanı, milleti uğruna hayatını veren Ahmet Gılıç'a rahmet, ailesine sabır diledi. 

Tahiroğlu, "Allah bizlere böyle acı günleri bir daha yaşatmasın inşallah. Bu vatan böyle muhafaza ediliyor. Biz, birlik, beraberlik, dirlik, düzen içerisinde olursak Allah'ın izniyle bize hiç kimse, hiçbir terör örgütü, hiçbir dış güç müdahale edemez. İnşallah bu milli beraberliğimizi dosta, düşmana en güzel şekliyle göstereceğiz. Burada şehidimizin huzurunda bir ve beraber olduğumuz için vatanın her köşesinde de birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından helallik istemeyi unutan Tahiroğlu'na cenazeye katılanların durumu hatırlatması üzerine Tahiroğlu, helallik istedi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Gılıç'ın cenazesi, polis tören mangasınca cenaze aracına kadar taşındı. Bu sırada vatandaşlar alkış tuttu, tekbir getirdi.

Gılıç'ın naaşı, Bergama ilçe merkezine yaklaşık 11 kilometre uzaklıktaki Karahıdırlı Mahallesi'ne götürüldü. Burada babaevi önünde helallik alınan Gılıç'ın cenazesi mahallenin yaklaşık 1 kilometre dışındaki mezarlığa el üstünde taşındı. Bakan Eroğlu, Vali Toprak ve protokol üyeleri de şehidin tabutunu bir süre omuzlarında taşıdı. Gılıç'ın naaşı Bakan Eroğlu, yakınları ve vatandaşların katılımıyla tekbirler eşliğinde babası Halil İbrahim Gılıç'ın mezarının yanına defnedildi. 

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde Yeniyol mevkisinde görevli trafik polislerinin bulunduğu ekip aracına teröristler tarafından uzun namlulu silahla ateş açılmış, polis memurları Ahmet Gılıç ve İlker Narin, kaldırıldıkları özel hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.