İzmir

Yeni adli yıl açılışı

13:03 01 Eylül 2015
Yeni adli yıl açılışı

Yargı mensupları, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu

İzmir Adliyesinde adli yıl açılışı dolayısıyla düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Adliyenin protokol girişindeki törene katılanlar, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, törende yaptığı konuşmada, yargı hizmetlerinin temel amacının adaletin gerçekleşmesi olduğunu hatırlattı. Yargının tüm bileşenleriyle fedakarca bir çalışma içinde olduklarını belirten Doğru, vatandaşa sunulan adalet hizmetlerinin en iyi şekilde yerine getirilmesi için gayret etmeyi sürdüreceklerini dile getirdi.

Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Korkmaz ise işlevini kaybetmiş şiddet yöntemini kullanıp ülkeyi kaosa sürükleyenleri lanetle kınadığını, ülkenin içinden geçtiği bu zorlu dönemde adalet sistemine inancın her zamankinden fazla olması gerektiğini söyledi.

Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ali Telli de gözyaşı ve acıların olmadığı bir adli yıl yaşanması temennisinde bulunarak, adaletin hava, su kadar değerli olduğunu ifade etti.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Celal Kocabaş, "Biz hakim savcılar, hepimizin değişik dünya görüşleri vardır. Ama biz adliye kapısından girerken bu görüşlerimizi kapının dışına bırakıyoruz. Adalet devletin temelidir ama devletsiz de adalet olmaz. Çünkü adalet denen o manevi değeri devlet uygular. Bu yüzden devletimize sahip çıkmak zorundayız" dedi.

İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ise son dönemde ülkede yaşanan siyasal ve yargısal gelişmelerin toplumda hukuka, yargıya, adalete duyulan inancı sarstığını ve toplumsal ayrışmanın kendinden olmayanı ötekileştirme ve yok etme noktasına vardırdığını savundu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.