İzmir

Sinema Burada Festivali başladı

22:40 02 Eylül 2015
Sinema Burada Festivali başladı

Festivalin açılışında, Işıl Yücesoy ve Salih Güney'e "Onur Ödülü", Özge Özberk ve Engin Altan Düzyatan'a "Genç Oyuncu Ödülü" verildi, yakın zamanda hayatını kaybeden Zeki Alasya ise "Saygı Ödülü" ile anıldı

 İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) etkinlikleri çerçevesinde "Eğitim Filmleri İEF’de" temasıyla düzenlenen "Sinema Burada Festivali", törenle başladı.

İzmir Sanat Merkezi'ndeki törende, oyuncular Işıl Yücesoy ve Salih Güney'e "Onur Ödülü", Özge Özberk ve Engin Altan Düzyatan'a "Genç Oyuncu Ödülü" verildi, yakın zamanda hayatını kaybeden Zeki Alasya ise "Saygı Ödülü" ile anıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende, İEF'in 84 yıllık tarihinde, soğuk savaş dönemlerinde doğu ve batı bloğu ülkeleri temsilcilerini bir araya getirip barışa hizmet ettiğini belirtti.

Türkiye'nin yer aldığı bölgenin, her şeyden önce barışa ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Kocaoğlu, "Düşünce farklılıklarını bir kenara bırakıp, ülkemizi bir an önce barışa kavuşturmalıyız. Ülkemizin Orta Doğu bataklığından çıkması için birlik olmaktan başka çaremiz yok" diye konuştu.

Işıl Yücesoy da ödülünü alırken festivale davet mektubunda bulunan "Bu ödül size İzmirlilerin sevgisi, saygısı ve vefasıdır" ifadesinin kendisini ağlattığını dile getirerek, ödül için teşekkür etti.

Salih Güney ise ödülün kendisini onore ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bilim ve sanattan daha fazla siyaset konuşuluyorsa bir ülkede, o ülke üçüncü sınıftır. Bilim ve sanat bir kuşun kanatları gibidir. Bu kanatları kullanabilenler, yükselir, özgür olur. Kullanamayanlar tavuk olur. Tavuk toplum, önüne atılan bir yemi gagalarken, arkasından alınan yumurtayı bile fark etmez. Dolaylı olarak hamdolsun, beleş ve bedavaya endekslenmiş oluruz. Hoşuma giden, doğru bulduğum, haklı bulduğum her şey ve herkes için yaşım başım önemli değil, özgürlük, adalet ve cumhuriyet için dövüşebilirim."

Zeki Alasya'ya verilen ödül ise eşi Jülide Asya'ya iletmek üzere Zuhal Çetin Özkan'a takdim edildi.

Film gösterimleri, paneller ve film atölyelerinin düzenleneceği festival, 6 Eylül'de sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.