İzmir

"16. Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması"

18:32 03 Eylül 2015
"16. Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması"

Yarışmada dereceye girenler açıklandı

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, 1994 yılında göreve giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Barış Selçuk'un anısını yaşatmak ve genç gazetecileri teşvik amacıyla bu yıl 16'ncısını düzenlediği "Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması" sonuçları açıklandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, jüri başkanlığını gazeteci-yazar Melih Aşık'ın yaptığı seçici kurul, "Ulusal Haber", "İzmir Kent Haberi",  "Haber Fotoğrafı" ve "İzmir Kent TV" haberi dallarında birincilik ödülleri ve "Hande Mumcu Özendirme" ödüllerini belirledi.

Yarışmada, "Ulusal Haber" dalında Hürriyet Gazetesi'nden Nurettin Kurt'un "Makam Aracı 1 Milyon TL" haberi birinciliğe layık görülürken, bu haberin başka bir yarışmada derece alınmasının öğrenilmesi üzerine birincilik Habertürk Gazetesi'nden Mehmet İnmez'in "Laptop Karşılığında Bebek" haberine verildi.

Bu dalda "Hande Mumcu Özendirme Ödülü"nün sahibi ise "Meclis Yolculuğu Biten Vekilin Eşinden Eskiye Dönüş" başlıklı haberiyle Ege'de Son Söz Muhabiri Fatih Yapar oldu.

"İzmir Kent Haberi" dalında Habertürk Gazetesi'nden Mehmet İnmez'in "Çürüyen Milyarlar" haberi birinci olurken, bu dalda "Hande Mumcu Özendirme Ödülü", "Tarihi Kilise Ahır Oldu" başlıklı haberiyle İhlas Haber Ajansı'ndan Atakan Şen'e verildi.

"İzmir Kent TV Haberi" dalında Kanaltürk'ten Şeyda Burcu İkiz- Bülent Yıldız'ın "Ölüm Yolculuğuna Çıkacaklardı" haberi birinciliğe layık görüldü. Bu dalda "Hande Mumcu Özendirme Ödülü"nü Doğan Haber Ajansı'ndan Taylan Yıldırım-Mücahit Bektaş, "Köpeğini Minibüse Zincirleyip Sürükledi" başlıklı haberiyle kazandı. 

"Haber Fotoğrafı" dalında Doğan Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden Sedat Budak'ın "Sen Yanma Kardeşim" fotoğrafı birinciliğe değer görüldü. Bu dalda "Hande Mumcu Özendirme Ödülü"nü ise "Üç Kişilik Eyleme 4 Göz Altı” başlıklı haberde yayınlanan fotoğrafıyla Dokuz Eylül Gazetesi'nden Mehmet Emin Al kazandı. 

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerinin 15 Eylül'de Kültürpark İzmir Sanat'ta törenle verileceği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.