İzmir

Tire Arena Stadı temel atma töreni

17:07 04 Eylül 2015
Tire Arena Stadı temel atma töreni

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Alsancak Stadı'nın yerine İzmir'in şehir stadı olabilecek, UEFA standartlarında 25-30 bin kişilik bir stat yapılmalı"

Tire ilçesinde 13 bin 500 seyirci kapasiteli Tire Arena Stadı'nın temel atma töreni düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşık 28 milyon liralık yapım maliyetinin yüzde 80'ini karşılayacağı stadın temel atma törenine Belediye Başkanı Kocaoğlu, Kaymakam Mehmet Demirezen ve Belediye Başkanı Tayfur Çiçek de katıldı. 

Stadın Küçük Menderes halkını bir araya getirecek bir tesis olduğunu dile getiren Kocaoğlu, tesisle birlikte sportif başarıların da geleceğini söyledi. 

İzmir'de stat tartışmalarına değinen Kocaoğlu, yıkılan Alsancak Stadı'nın akıbetinin ne olacağını bilmediklerini dile getirerek plan ve projeden bilgilerinin olmadığını kaydetti. 

Kocaoğlu, "Alsancak Stadı yıkıldı. Daha biz planı, projeyi ne yapılacağını bilmiyoruz. Bunların hepsi Spor Bakanlığı'nda gizli kapaklı yapılıyor. Daha Göztepe, Karşıyaka statlarının da planları yok. Projeleri ise hiç yok. Alsancak Stadı'nın yanında milli emlak arazisi, arkada TCDD, Tariş ve başka kamu kurumlarının arazileri var. Onlarla birlikte Alsancak Stadı'nın yerine İzmir'in şehir stadı olabilecek, UEFA standartlarında 25-30 bin kişilik bir stat yapılması gerektiğini ve bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu söylüyoruz" diye konuştu. 

Tire Arena Stadı inşaatının 700 gün süreceği belirtildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.