İzmir

İzmir'deki dolandırıcılık iddiası

18:41 04 Eylül 2015
İzmir'deki dolandırıcılık iddiası

Gözaltına alınan 9 kişiden 3'ü cumhuriyet savcısının talimatıyla geri kalanı ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

İzmir'de, kargo şirketinin personeli gibi davranıp önceden hazırlanmış kağıtlara imza attırarak dolandırdığı kişilerden haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 3'ü cumhuriyet savcısının talimatıyla 6'sı yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aralarında avukat ve iş adamlarının da bulunduğu bazı kişilerin adreslerine kargo şirketi çalışanı gibi giderek, teslimat sırasında önceden hazırlanmış düzenek sayesinde çek ve senet gibi değerli evraklara imza attırdığı öne sürülen 9 şüpheli, "suç işlemek amacıyla çete kurmak, örgütlü olarak dolandırıcılık yapmak ve nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. 

Şüphelilerden 3'ü savcılık talimatıyla 6'sı ise çıkarıldığı mahkemece yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

 İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca kargo personeli gibi davranarak, önceden hazırlanmış kağıtlara imza attırıp yüklü miktarda para temin eden çeteye yönelik 2 Eylül'de başlatılan operasyon kapsamında 9 kişi gözaltına alınmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.