İzmir

"Kültürpark İzmir'deki Suriyeli sığınmacılara açılsın" önerisi

15:23 05 Eylül 2015
"Kültürpark İzmir'deki Suriyeli sığınmacılara açılsın" önerisi

 İzmir'deki Suriyeli sığınmacıların sorunlarının çözülmesi talebiyle bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarınca "Kültürparkın kapılarının bu kişilere açılarak sokakta yaşayanların kurulacak çadırlara yerleştirilmesi" istendi. 

Aralarında bazı sendika ve derneklerin de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşlarınca Basmane Meydanı'ndaki Kültürpark Fuar Alanı 9 Eylül Kapısı önünde basın açıklaması yapıldı. 

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Halkların Köprüsü Derneği Başkanı Prof. Dr. Cem Terzi, Suriyeli sığınmacıların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

Suriyelilerin insanlık dışı koşullarda yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldığını ifade eden Terzi, "Öncelikli olarak fuarın kapıları mültecilere açılmalı ve sokakta yaşayan mülteciler burada kurulacak çadırlara yerleştirmeli. Su verilmeli, tuvalet imkanı ve banyo imkanı sağlanmalı, gıda dağıtılmalı. Hiç kimse yaşanan bu insanlık dramına sessiz kalmamalı'' diye konuştu.

Eyleme katılan Suriyeli sığınmacılardan 10 yaşındaki Anvar Abdülkerim, Bodrum'da cesedi kıyıya vuran Suriyeli çocuk Alyan Kurdi ve diğer çocukların fotoğraflarının bulunduğu dövizi göstererek, "Ben okumak yazmak ve rahat yaşamak istiyorum. Hayatımın kötü olmasını istemiyorum" dedi.

Sığınmacılardan Firdevs Abdülkerim ise evlerinden ve ülkelerinden uzakta olduklarına dikkati çekerek, yaşanan iç savaşın durdurulmasını istedi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.