İzmir

Hakkari'deki terör saldırısı

02:13 08 Eylül 2015
Hakkari'deki terör saldırısı

Saldırı Manisa ve İzmir'de protesto edildi

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısını protesto için Manisa ve İzmir'de yürüyüşler düzenlendi. 

İzmir'in Bergama ilçesindeki Bayraklı Parkı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Gruptakiler, Bergama İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudu.

Otomobillerine ve motosikletlerine Türk bayrağı asan bir grup da  "teröre lanet" konvoyu oluşturarak kentte tur attı. 

Bu arada HDP İlçe Başkanlığının da bulunduğu bölgeye yürümek isteyen grubu polis durdurdu. Dağılmaları yönünde uyarıda bulunulan gruba, TOMA'dan tazyikli su sıkıldı. Bunun üzerine grup, bölgeden uzaklaştı. 

İzmir'in Buca ilçesinde de teröre tepki yürüyüşü yapıldı. HDP İlçe Başkanlığının bulunduğu binanın önüne gelen grup, burada önlem alan polisin uyarısı üzerine bölgeden ayrıldı. 

- Akhisar

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki Kırbağlar mevkisinde toplanan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla yürüyüş yaptı. Bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı grup, slogan atarak geldiği Milli Egemenlik Meydanı'nda şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.  

- Turgutlu

CHP Gençlik Kolları Turgutlu İlçe Teşkilatı, bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla, 50. Yıl Meydanı'nda "oturma eylemi" düzenledi.

CHP Manisa Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka, terörü lanetlediklerini belirterek, "Sessiz çığlığımızı bütün ülkeye duyuracağız" dedi.

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Erk Kayabaş ise yaşanan acıya sessiz kalamayacaklarını ifade ederek, "Dağlıca'nın Manisa’ya getirmiş olduğu hesap iki tane şehittir. Biz bundan sonra her zamankinden fazla sesimizi çıkaracağız" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.