İzmir

Terör saldırılarına tepkiler

01:09 10 Eylül 2015
Terör saldırılarına tepkiler

 Manisa, İzmir ile Aydın'da, son günlerde artan terör saldırılarına tepki ve şehitler için yürüyüş düzenlendi.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde "şehide saygı, teröre lanet" yürüyüşü düzenlendi. MHP ilçe teşkilatı tarafından organize edilen ve dün ilçede şehit cenazesi olması nedeniyle bugüne ertelenen yürüyüş nedeniyle 50. Yıl Alanı'nda toplanan grup, Koza Pazarı'na yürüdü. 

Yürüyüşe, Hakkari’deki saldırıda şehit edilen Tolga Artuğ’un yakınları ile birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcisi de katıldı.

Türk bayraklarıyla yürüyen ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "kahrolsun PKK" sloganları atan grup Koza Pazarı'nda saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

- Akhisar

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, Akhisar Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kent merkezinde "şehide saygı, teröre lanet" yürüyüşü düzenlendi. 

Tahirün Caddesi'ndeki Hükümet binası önünden başlayarak Milli Egemenlik Meydanı'na kadar Türk bayraklarıyla yürüyen grup, "şehitler ölmez vatan bölünmez", "kahrolsun PKK" sloganları attı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunan, ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, edilen dualar sonrası dağıldı.

- Urla

İzmir'in Urla ilçesindeki semt garajında bir araya gelen 60 minibüs sürücüsü, Cumhuriyet Meydanı'na kadar korna çalarak ilerledi. Cumhuriyet Meydanı'nda kontak kapatan minibüsçüler, şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

Grup adına basın açıklaması yapan Urla Birlik Taşıma Kooperatifi Başkan Yardımcısı Cemil Güleç, son günlerdeki terör saldırılarında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Çeşitli siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların da destek verdiği protestonun ardından grup olaysız dağıldı.

- Nazilli

Aydın'ın Nazilli ilçesinde artan terör saldırılarını protesto için Nazilli Şehir Stadı önünde toplanan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, ellerinde Türk bayraklarıyla Nazilli Belediye Meydanı'na kadar sessiz yürüyüş yaptı.

Nazilli Türk Eğitim Sen Başkanı Olgun Ergün, grup adına yaptığı açıklamada, artan terör olaylarını lanetledikleini bildirerek, son yaşananlarla bıçağın kemiğe dayandığını belirtti.

Ergün, devleti yönetenlerin hata yapma lükslerinin bulunmadığını, küçük hataların faturasının ağır olacağını ifade etti.

Konuşmanın ardından Yeni Sinan Camisi imam hatibi Bilal Ekinci şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.