İzmir

''Umuda yolculuk'' polis aracına çarpınca bitti

05:30 15 Eylül 2015
''Umuda yolculuk'' polis aracına çarpınca bitti

Seferihisar ilçesinde ''umuda yolculuk'' polis aracına çarpınca başlamadan bitti.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği ekipleri, insan kaçakçılığı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti.

Teknik ve fiziki takibin ardından, 45 KF 328 ve 45 PY 190 plakalı iki minibüsle yola çıkan aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yaklaşık 100 sığınmacının önü İzmir-Çeşme otoyolu Seferihisar kavşağı yakınlarında kesildi.

Polisin ''dur'' ihtarına uymayan minibüs sürücüleri kaçmaya başladı. Bu sırada polis ekipleri, sivil plakalı otoyla minibüsün önüne geçerek durdurmak istedi. Minibüslerden biri polis otosuna çarptı. Araçtan inen sürücü yaya olarak kaçtı, diğer sürücü İ.D. ise yakalandı. 

-Poşetlerde can yeleği-

Gözaltına alınan sürücü ifadesi alınmak için emniyete götürüldü. Polis ekipleri, otoyoldan yaya olarak bahçelerin arasında izini kaybettiren diğer sürücüyü yakalamak için çevrede araştırma yaptı.

Sırtlarında çanta ellerinde de poşetler bulunan sığınmacılar İzmir'den gelen başka bir araca bindirildi. Sığınmacıların ellerindeki poşetlerde can yeleği olduğu tespit edildi. Sığınmacılar, işlemlerinin yapılması için emniyete götürüldü. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.