İzmir

Sağlık Bakanına hakaret davası

16:36 16 Eylül 2015
Sağlık Bakanına hakaret davası

Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Dr. Murat Bolat, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'na hakaret iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti

Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Dr. Murat Bolat, katıldığı eylemlerdeki konuşmalarında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada "delil yetersizliği"nden beraatine karar verildi.

İzmir 20. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, “hakaret” suçundan 1-3 yıl hapsi istenen tutuksuz sanık Dr. Bolat ve avukatı Erkin Göçmen katıldı.

Murat Bolat, savunmasında sağlıkta şiddetin arttığı bir dönemde, Bakan Müezzinoğlu'nun o dönemde bulunduğu ithamlarının sağlık çalışanlarını "karalamak" anlamına geldiğini savundu.

Sendikanın genel merkez yöneticisi olarak sağlıkta artan şiddete dikkati çekmek amacıyla dernekler ve sendikaların ortak basın açıklamasına katıldığını ve eylemlerde sarf ettiği sözlerinin arkasında olduğunu savunan Bolat, şunları söyledi:

"Meslektaşlarımın cenazesini kaldırmak bana büyük acı verdi. Meslek mensuplarının içinde bulunduğu çalışma şartlarının ve sosyal problemlerin çözümü ve Sağlık Bakanlığının yanlış icraatına dikkati çekmek için bu sözleri söyledim. Bakan Beyi hedef almadım. Kamu görevlisine karşı bir suç kastı ile hakaret etmedim. Beraatimi istiyorum."

Avukat Göçmen de Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun bu davada şikayetçi değil, mağdur olduğunu, müvekkilinin söylediği sözlerin hakaret içermediğini belirterek, müvekkilinin beraatini talep etti.

Hakim Sebahat Bayrak, sanığın "delil yetersizliği"nden beraatine hükmetti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.