İzmir

Taksi şoförü gaziden kardeşlik mesajı

11:26 18 Eylül 2015
Taksi şoförü gaziden kardeşlik mesajı

ÖMER SÜT - Hakkari'de 1995 yılında girdiği çatışmada gazi olan İzmirli Macit Özdemir, teröre karşı birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Taksi şoförü Özdemir, Adnan Menderes Havalimanı'ndaki taksi durağında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkari Jandarma Özel Harekat Grup Komutanlığı'nda 1995 yılında uzman çavuş olarak görev yaptığı dönemde Şemdinli'de terör örgütü PKK ile girdikleri çatışmada sol bacağından yaralandığını söyledi.

Gazi olduktan sonra emekliye ayrıldığını anlatan Özdemir, bir tanıdığının vasıtasıyla taksi şoförlüğüne başladığını belirterek, "Hayatın içinden kopmamak için kendime meşgale aradım. Havalimanındaki taksi durağına geldim. Buradaki arkadaşlar da beni bağrına bastı. Taksi şoförlüğünü maddi bir kazançtan ziyade, rehabilite amaçlı yapıyorum. Burada huzur buluyorum. İnsanları taşımak, hizmet vermek güzel. İzmir’i, Ege'yi gezerek güzel yerler görüyorum. Çalışırken kafam dağılıyor, herhangi bir şey düşünmüyorum, hem kendime hem insanlara hem de aileme fayda sağlıyorum" diye konuştu. 

Son dönemde artan terör olaylarına değinen Özdemir, Türkiye'nin başındaki terör belasından kurtulmak için kardeşliğin inşa edilmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti.

"Kürt demek PKK ya da terörist demek değildir. Biz, Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Ermeni ve Yahudisiyle Türkiye Cumhuriyeti'nde bir mozaiğiz" ifadelerini kullanan Özdemir, terör mağduru olan biri olarak etnik milliyetçiliğe karşı tavır aldığının altını çizdi.

Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çevremde Kürt arkadaş ve akrabalarım var. Birbirimize kız alıp vermişiz. Bizler bir yumak olmuşuz. Biz çok güçlü bir ülkeyiz. Dış güçler, öyle 3-5 kişinin dağda çatışmasıyla bu ülkenin bölüneceğini, bu ülkeyi ayrıştırıp ülkenin içerisinde herhangi bir çatışma çıkaracaklarına inanıyorlarsa bundan vazgeçsinler. Biz 'inadına kardeşlik, inadına kardeşlik' diyoruz. Biz birbirimize kardeşçe, paylaşımcı, saygı ve sevgili şekilde yaklaşırsak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hiçbir şey olacağını düşünmüyorum."

Macit Özdemir, terör örgütü silah bırakana kadar operasyonlarından taviz verilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.