İzmir

Kurban Bayramı'na doğru

15:12 23 Eylül 2015
Kurban Bayramı'na doğru

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Ulema, mesajında bayramların insanlarda birlik, kardeşlik duygularını pekiştiren, huzurun ve güven ortamının zirveye ulaştığı mübarek günler olduğunu belirtti. 

Ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçildiğini aktaran Ulema, şunları kaydetti:

"40 yıla yakın bir süre terör belasından çok çekmiş bir coğrafyada son 3 yıldır, kan ve gözyaşı olmayışının ülkemizi nasıl şahlandırdığını, insanımızın terörsüz bir ülkede refah nasıl hızla seviyesinin yükseldiğini, kardeş kavgasına son vermenin dağlara, köylere, ilçelere, şehirlere huzur ve bereket getirdiğini hep birlikte gördük. Ancak, bugün ülkemizin bu huzur ve güven ortamından rahatsız olanların estirdiği terör vahşet yeniden kan ve göz yaşını gündemimize getirdi. Kandan beslenen iç ve dış mihrakların Türkiye'yi bölme yönündeki emellerine ulaşabilmek için durmadan çalıştığına da şahit olduk. Tüm bu gerçeklerin gölgesinde kavuştuğumuz Kurban Bayramı'nın ülkemize ve İslam alemine barış ve huzuru getirmesini, coğrafyamızda ülkemizde akan kanın durmasına vesile olmasını temenni ediyoruz." 

- AK Parti İl Başkanı Delican 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Delican, mesajında bayramın hayırlara, birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olmasını diledi.

Bayramların, hayır kapılarının açıldığı dargınlıkların unutulduğu örf ve adetlerin uygulandığı günler olduğunu aktaran Delican, mesajında şunlara yer verdi:

"Birlik, beraberlik, dostluk ve kardeşlik duygularımızın en üst seviyede yaşandığı bu müstesna günlerde kardeşliğimize çomak sokmaya çalışan hainleri tekrar lanetliyoruz. Kadim medeniyetimizden bizlere miras kalan kutsal topraklarımızın mayasında kardeşlik vardır. Tarihimizden bugüne her türlü badireyi ve zorluğu aşmayı başaran milletimiz, alçaklar tarafından kurulan tuzaklara düşmeyecek her zaman olduğu gibi bir ve beraber yaşamaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerimle aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum. İzmir ve Türkiye başta olmak üzere tüm İslam aleminin Mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.