İzmir

Genel seçime doğru

17:48 27 Eylül 2015
Genel seçime doğru

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de bozulan dengeleri, yapılan yanlışları bugüne kadar hep milletin düzelttiğini belirterek, "Ben eminim ki 1 Kasım'da millet, 7 Haziran'da bozulan dengeleri yeniden düzeltecek" dedi.

Yıldırım, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden AK Parti Seferihisar Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Yiğit Mehmet Bilir'in babaevini ziyaret etti.

Baba Süleyman Bilir'e başsağlığı dileklerini ileten Binali Yıldırım, Yiğit Mehmet Bilir için Hıdırlık Camisi'nde kılınan cenaze namazına da katıldı.

Karaburun ilçesine bağlı Mordoğan Mahallesi'ni ziyaret eden Yıldırım, iskeledeki vatandaşlarla bayramlaştı.

Mordoğan ile Karaburun arasındaki yol yapımı sırasında vatandaşların talebi üzerine projede değişiklik yapıldığını belirten Binali Yıldırım, ihalesi yapılan 22 kilometrelik karayolunun gelecek yıl tamamlanacağını ifade etti.

İş yapmanın yeterli olmadığını, bunu yaparken insanların da bu durumdan memnun kalması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, 11 yıllık bakanlığı döneminde buna çok dikkat ettiğini dile getirdi.

Binali Yıldırım, 7 Haziran'daki seçimlerde tek başına bir iktidarın olamadığı gibi, bir koalisyonun da kurulamadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Adeta seçim bir mecburiyete dönüştü. Vatandaş çözümü çoğu kere siyasetçilerden bekliyor, fedakarlığı siyasi partilerden bekliyor ama siyasi partiler vatandaş kadar fedakarlık yapamıyor. Keşke tekrar seçim sizin önünüze gelmeseydi, keşke bu işi Ankara'da oturup, halledip uzlaşabilseydik ve ülkeyi yönetebilecek kadroları iş başına getirseydik. Bu mümkün olmadı. Bir şey biliyoruz. Türkiye'de bozulan dengeleri yapılan yanlışları düzelten bugüne kadar hep millet oldu. Ben eminim ki 1 Kasım'da millet, İzmir'in Karaburun, Mordoğan ve 30 ilçesi, 7 Haziran'da bozulan dengeleri yeniden düzeltecek ve ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesine giden yolda engelleri ortadan kaldıracak." 

İzmir ile tanışmasının 2011 yılındaki genel seçimlerle başladığını, 2014 yılında belediye başkanlığı için yarıştığını anımsatan Yıldırım, katıldığı iki seçimde AK Parti'nin kentteki oylarını yüzde 58 artırdığını söyledi. 

Binali Yıldırım, İzmirlilerle aralarında oluşan sevgi seli sayesinde partisinin oylarını artırdıklarını, herkesin hayalindeki bir İzmir'i oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. 

İzmir'in Türkiye'ye ticareti, ihracatı öğreten bir kent olduğunu ama şimdilerde ihracatta 5'inci sıraya gerilediğini vurgulayan Yıldırım, "İzmir'in bu duruma gelmesi İzmir'in potansiyeliyle ilgili değil. İzmir'in denizi var, limanı var, yetişmiş insan gücü var, her türlü avantajı var ama İzmir'in enerjisi kalkınmaya yeteri kadar ayrılmıyor. Yerel yönetim, genel yönetim çekişmesinden İzmir kaybediyor. Halbuki siyasi yarış yerine İzmir'i yarışa soksak, o zaman herkes mutlu olacak" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.