İzmir

Okullarda ilk ders zili çaldı

15:05 28 Eylül 2015
Okullarda ilk ders zili çaldı

Urla'da yeni eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle tören düzenlendi. 

Urla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce çelenk sulumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan tören 80. Yıl Gazi İlkokulu bahçesindeki etkinlikle devam etti.

Etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz devlet - millet iş birliğiyle eğitimde önemli adımlar atıldığını, geleceğin nesillerine eğitimde fırsat ve imkân eşitliği sağlandığını söyledi. 

"Haydi kızlar okula" kampanyası, öğrenci transferi ve FATİH projesiyle ilgili bilgi veren Gündüz, "Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder anlayışına sahip bir medeniyetin mensuplarıyız. 2015 - 2016 eğitim öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Törene katılan Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Erşan Eroğlu ile diğer protokol üyeleri, okula yeni kazandırılan kütüphane ve tiyatro konferans salonunun açılışını gerçekleştirerek, sınıfları dolaştı, öğrencilerle sohbet etti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.