İzmir

Engelli baletin çektiği video, internette büyük ilgi gördü

18:03 04 Ekim 2015
Engelli baletin çektiği video, internette büyük ilgi gördü

 İzmir'de, trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeyle yaşamak zorunda kalan balet, engelli rampalarına park eden araçlar nedeniyle yaşadıklarını videoya kaydetti. Baletin, sosyal medyada paylaştığı görüntüler yüksek tıklanma oranlarına ulaştı. 

İzmir Devlet Opera ve Balesinde bale sanatçısı olan Bora Acar Zöngür (25), 1 yıl önce gittiği Antalya'da turne sonrası geçirdiği trafik kazasında omurgası kırılarak hayatının geri kalanını tekerlekli sandalyede geçirmek zorunda kaldı. 

Davetli olduğu bir akşam yemeğinin ardından evine gitmek isteyen Zöngür, binaya ulaşması için kullanması gereken engelli rampasına araçların park ettiğini görerek insanların duyarlılığını arttırması için karşılaştığı durumu videoya çekti. 

Zöngür'ün çektiği videoyu sosyal medyada paylaşmasının ardından çok sayıda kişi izleyerek paylaştı. 

AA muhabirine açıklama yapan Zöngür, rahat şekilde evine girmenin kendisinin de hakkı olduğunu, İzmir'in birçok yerinde hatalı park eden araçlar nedeniyle aynı sıkıntıları yaşadığını söyledi. 

Zöngür, engellilere yaşamı kolaylaştırmak için bazı çalışmalar yapılsa da insanların eğitilmediği sürece bunun yeterli olamayacağını belirterek, "O geceki video basit bir isyandı, çok samimi olarak bir sosyal paylaşım sitesinde bunu paylaşmak istedim. Benim oradaki beklentim, izleyen kişilerin birkaç arkadaşıyla bunu paylaşması ve 'engelli rampalarına park ederken dikkatli olmamız lazım' demesiydi. Bu kadar büyük yankı uyandıracağını ben de beklemiyordum" diye konuştu.

İyi insanların pes ederek kabuklarına çekildiğini düşündüğünü aktaran Zongür, insanların bu kadar duyarlı olmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. 

Zongür, videoyu çektikten sonra da benzeri sorunlarla karşılaşmaya devam ettiğine dikkati çekerek bilinçsiz sürücüler nedeniyle kaldırımların yüksek olması gerektiğini ifade etti. 

Zongür, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu yapıyor olmamın sebebi acındırma, duygu sömürüsü değil kesinlikle, hiçbir yerden gelir beklentim de yok, gündeme oturmak da değil. Zaten ülkemizde gündem çok hızlı değişiyor. Tek amacım bu kısa süre zarfında birkaç insan daha bilinçlensin, birkaç engelli daha rahat etsin."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.