İzmir

Eski Çalışma Bakanına hakaret davası

13:57 05 Ekim 2015
Eski Çalışma Bakanına hakaret davası

Ermenek'teki maden faciasının ardından yaptığı basın açıklamasında dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik’e hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan HKP yöneticisi beraat etti

Ermenek'teki maden faciasının ardından yaptığı basın açıklamasında dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak'ın beraatine karar verildi.

Karşıyaka 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapsi istenen tutuksuz sanık Tacettin Çolak, avukatı Ayhan Erkan ile Faruk Çelik’in avukatı Ali Derman Güler katıldı.

Müşteki avukatı, her ne kadar kamu davası açılmış olsa da müvekkilinin suçtan zarar gördüğünü belirterek, davaya katılma talebinde bulundu.

Çolak’ın avukatı ise bakanın doğrudan suçtan etkilenmediği gerekçesiyle katılma talebinin reddini istedi.

Avukat Erkan, Yargıtay içtihatları ve AİHM kararlarında “kamu görevi icra edenlerin ve siyasi kimliği bulunanların eleştirilebileceklerine dair hususunun görevlerin kamusal özelliğinden kaynaklandığı ve eleştiri sınırının diğer kişilere göre daha geniş olması gerektiği” yönünde hükümlerin bulunduğunu hatırlatarak, olayda suç unsuru bulunmadığını ve derhal beraat kararı verilmesi gerektiğini savundu.

Hakim, eski Bakan Çelik'in davaya katılma talebini kabul ederek, hükmü açıkladı. Suçun sabit olmadığını belirten hakim, sanığın beraatine, avukatlık ücreti olarak bin 500 liranın hazineden alınarak sanığa verilmesine karar verdi.

Ermenek'teki maden faciasının ardından İzmir'in Karşıyaka ilçesinde basın açıklaması yapan HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak hakkında, TCK 125'inci maddesi kapsamında “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis istemiyle dava açılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.