İzmir

Kadıköydeki trafik kazası

00:09 07 Ekim 2015
Kadıköydeki trafik kazası

 Kadıköy Bağdat Caddesi'nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın hayatını kaybettiği kazadaki otomobil sürücüsünün, olaydan kısa süre önce "dirift" atarak gittiğinin görüldüğü MOBESE kamerası kayıtları ortaya çıktı. 

Görüntülerde, 34 EDS 44 plakalı otomobilin sağlı sollu zikzak çizerek ilerlediği an, olay yerine yakın mesafedeki MOBESE kamerasına yansıyor. Daha sonra ise otomobilin hızla ilerlediği görülüyor. 

Olayda hayatını kaybeden çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın (34) avukat olan kuzeni Mehmet Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada emniyet arşivlerindeki söz konusu MOBESE kayıtlarını savcılığa teslim edeceklerini söyledi.

Görüntülerin zanlının masum şekilde araç kullanmadığını, kesinlikle tehlikeli araç kullandığının kanıtı niteliğinde olduğunu ifade eden Tunç, "Olay yerine 200-300 metre gibi çok kısa bir mesafe kala kaydedilen bu görüntülerden şüphelinin ifadesinde belirttiği "son anda direksiyon hakimiyetimi kaybettim" beyanının doğru olmadığı anlaşılıyor. Görgü tanıklarının da belirttiği şüpheli kişinin "çok hızlı araç kullandığı, yarış yaptığı" ifadelerini de bu görüntüler destekliyor. Bu araç sürücüsü alkol ya da uyuşturucu kullanmış da olabilir" diye konuştu.

Şüpheli Murathan Ö'nün olaydan 87 gün sonra teslim olduğu savcılıktaki ifadesinde 3 gün Maltepe'deki bir arkadaşının evinde kaldıktan sonra, kendi imkanlarıyla gittiği Malatya'daki köylerinde yaklaşık 3 ay boyunca kimseden yardım almadan kaldığını savunduğunu aktaran Tunç, "Hangimiz yanında 3 ay yetecek nakit parayla dolaşıyoruz?" dedi. 

Zanlı Murathan Ö'nün yine ifadesinde olay sonrası korktuğunu ve bu nedenle kaçtığını söylediğini belirten Tunç, şüphelinin olaydan 2 saat kadar sonra özel bir hastaneden alınmış kan ve idrar tahlili raporundan söz ettiğini öğrendiğini, henüz görmediği bu raporu delil olarak kabul etmeyeceklerini, ayrıca belgenin incelenmesini ilgili kurumlardan talep edeceklerini kaydetti.

Tunç, kazanın oluş şekli ve öncesiyle değerlendirildiğinde "Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek" olduğunu, zanlının da savcılık makamının talebi doğrultusunda bu iddiayla yargılanacağını sözlerine ekledi. 

Kadıköy'de 11 Temmuz'da meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan otomobil yol kenarında çiçek satan Mehmet Emin Kaya'ya çarpmıştı. Kaya, ambulansla hastaneye götürülürken hayatını kaybetmişti. Sürücü Murathan Ö. ise kaçmıştı.

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.