İzmir

İzmir'de seçim güvenliği toplantısı yapıldı

00:15 10 Ekim 2015
İzmir'de seçim güvenliği toplantısı yapıldı

İzmir Valiliği'nde 1 Kasım'da yapılacak genel seçim için güvenlik toplantısı yapıldı.

İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, Vali Mustafa Toprak'ın başkanlığındaki toplantıya, kentte seçime katılacak olan 16 siyasi partiden 11'inin temsilcileri, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve İl Jandarma Komutanı Hasan Koçyiğit'in  katıldığı belirtildi.

Toplantıda "centilmenlik' kararları alındığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

- Başta 298 Sayılı Seçim Kanunu olmak üzere ilgili yasa hükümlerine ve Yüksek Seçim Kurulu kararlarına uygun davranılmasına özen gösterilmesi.

- Milletvekili genel seçimine katılan siyasi partilerin 31 Ekim saat.18.00'e kadar oluşturabilecekleri araç konvoylarının çevreyi rahatsız etmeyecek ve trafiği aksatmayacak şekilde yapılmasına özen gösterilmesine ve saat 21.00'den sonra ise hiç yapılmaması.

- Siyasi partilerin seçimle ilgili yapacakları kapalı yer toplantılarındaki ses yayınlarının güneşin batmasını müteakip ikinci saatin sonundan (saat 21.00) itibaren dışarıya verilmemesi.

- Seçim bürolarının 09.00-23.00 saatlerinde halka açık faaliyette bulunmasına, yapılacak sesli yayınların çevresel gürültü ile ilgili mevzuata uygun olmasına özen gösterilmesi.

- Seçime katılacak adayların tanıtım amacıyla hazırlamış oldukları broşür, afiş, poster, el ilanı, bayrak, flama ve benzeri materyallerin çevre ve görüntü kirliliği oluşturmayacak şekilde asılması.

- Sesli araçlarla propagandanın saat 10.00'dan itibaren ve halkı rahatsız edici seviyede yüksek sesle olmamak kaydıyla yapılmasına, ayrıca klakson gibi cihazlarla gürültü yapılmamasına, özellikle hastane, okul ve ibadethanelerin bulunduğu bölgelerde sesli yayınların yapılmaması.

- Başka bir parti adayı adına açık ya da kapalı yer toplantısı yapılan saatlerde, bu toplantıları rahatsız edecek biçimde hoparlörle propaganda yapılmaması.

- Siyasi partilerin seçim merkez ve büroları dışındaki yerlere afiş, poster ve flama asılmamasına ve yapıştırılmaması.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.