İzmir

DEPARK genç TGB’ler arasında birinci oldu

10:57 10 Ekim 2015
DEPARK genç TGB’ler arasında birinci oldu

DEPARK, 3.Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde "Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ödülü"nü kazandı

Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi (DEPARK), Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen "3.Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) Zirvesi"nde Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ödülü'nü kazandı. 

DEPARK'tan yapılan yazılı açıklamaya göre Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sıralaması, 3.Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde açıklandı.

Türkiye'de 46'sı aktif, toplam 61 TGB’nin değerlendirmeye alındığı zirvede ödüller, "Olgun TGB (10 yaşında ya da daha büyük)", "Gelişmekte olan TGB (5-10 yaş)" ve "Erken aşama TGB (5 yaşında ya da daha küçük)" olarak üç kategoride verildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katıldığı zirvede "Erken Aşama Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ödülleri"nde DEPARK, "Gelişmekte Olan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ödülleri"nde Erciyes Üniversitesi,  "Olgun Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ödülleri" kategorisinde de ODTÜ Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi birinci oldu.

DEPARK, kuruluşunun üzerinden kısa süre geçmiş olmasına rağmen sadece bir yıllık performansla tüm teknoparkların yer aldığı genel sıralamada 7'nciliği elde etti.  

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Yardımcısı ve DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Özgören, ödül töreninde yaptığı konuşmada, elde edilen bu başarının hem Dokuz Eylül Üniversitesi, diğer üniversite ve teknoparklar, hem de İzmir için çok büyük önem taşıdığını ifade etti.

Özgören, DEÜ'nün Türkiye'nin ilk tematik sağlık teknoparkını da açarak bu alanda öncülük yaptığını, kazandıkları ödüllerle "İzmir’in İnovasyonun Başkenti" olma yolunda ilerlediğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.