İzmir

Ankara'daki patlamaya tepkiler

17:01 10 Ekim 2015
Ankara'daki patlamaya tepkiler

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Ankara'da meydana gelen patlamaya ilişkin, "Yaşanan bu tarihi vahşet, Türkiye'de demokratik siyasetin önünü açmak, var olan sorunları diyalog yolu ile çözmek çabalarına, kanlı bir gölgedir" değerlendirmesinde bulundu.

Delican, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı, ülkenin birliğini ve beraberliğini bozmaya yönelik bir sabotaj olarak nitelendirdi. 

Genel seçimler öncesinde toplumlar arasına nifak sokma hamlesinin gerçekleştirildiğini belirten Delican, şunları kaydetti:

"Kabul edilemez durum,  apaçık bir provokasyondur. Ankara'da yaşanan bombalı saldırı, bir kesimi, bir düşünceyi hedef almaktan ziyade ülkemizin birlik, beraberliği, özgürlükleri ve geleceğine yapılmakta olan bir saldırıdır. Yaşan bu menfur olay milletimize, 78 milyon kardeşimize yapılmış bir suikasttir. Seçime kısa bir süre kala yaşanan bu tarihi vahşet, Türkiye'de demokratik siyasetin önünü açmak, var olan sorunları diyalog yolu ile çözmek çabalarına, kanlı bir gölgedir. Gözü dönmüş ve büyük hedefleri olan dış mihrakların Türkiye'yi şiddet ve kaosa sürüklemeye yönelik, provokatif bir eylemidir. Şimdi herkesin, her partinin terörü aynı kararlılık ve şiddetle lanetleme, sağduyulu olma, birlik ve beraberliğimizi güçlendirme zamanıdır."

- Turhan: "Kirli emellerine asla ulaşamayacaklar"

AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Turhan ise, terörün ve teröristlerin amaçlarına asla ulaşamayacağını belirtti.

Seçim çalışmaları için gittiği Tire'de gazetecilerle sohbet ettiği sırada Ankara'daki patlama haberini aldı.

"Maalesef az evvel acı bir haber aldık" diyen Turhan, şunları kaydetti: 

"Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabır diliyorum. Delikanlının harman olduğu Tire’den teröre ve teröristlere şunu açıklıkla söylüyorum ki ne yaparlarsa yapsınlar kirli emellerine asla ulaşamayacaklar. Bir kez daha terörü lanetliyorum. İstiklal marşımızda diyor ya, ‘Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak’ diye. Bu ülkedeki en son ocak tüttüğü müddetçe amaçlarına ulaşamayacaklar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.