İzmir

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

15:54 12 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Saldırı Denizli, Manisa ve Uşak'ta protesto edildi

Ankara'daki terör saldırısı Denizli, Manisa ve Uşak'ta protesto edildi.

Denizli'de Candoğan Parkı'nda toplanan KESK'e bağlı sendikalara üye bir grup, sloganlar atarak Delikliçınar Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Dede, "savaşa inat, barış hemen şimdi" demek için toplandıklarını dile getirerek, "Türkiye'nin dört bir yanından emek, barış ve demokrasi taleplerimizi haykırmak için gelmiş barış türküleriyle halaya durmuştuk. Türkiye'nin göbeğinde, binlerce polisin gözü önünde patlattılar bombalarını, canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.

- Manisa

Manisa Lisesi önünde toplanan Barış Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ile CHP ve HDP üyeleri, Manolya Meydanı'na yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, derin bir üzüntü içinde olduklarını belirterek, "Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz. Hepiniz döktüğünüz kanda boğulacaksınız" dedi.

Salihli ilçesinde de oturma eylemi yapıldı. 

KESK organizasyonunda Demokrasi Meydanı'nda yapılan eyleme, bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Salihli İlçe Temsilcisi Selcen Türkmen, "Ankara'da yapılan saldırı, emekçilerin barış demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef almıştır" dedi.

- Uşak

Uşak'ta çeşitli sivil toplum kuruluşları ve bazı partililer, kent meydanında oturma eylemi yaptı.

Slogan atan grup, saldırıda hayatını kaybeden Uşak Üniversitesi öğrencisi Gökhan Akman'ın, "Söz veriyoruz mücadelemizde yaşatacağız" yazılı fotoğrafını taşıdı.

Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş, saldırıda olay yerinde olduğunu aktararak, patlamanın ardından yaşadıklarını anlattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.