İzmir

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

19:55 12 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısı Uşak ve Manisa'da protesto edildi

Manisa ve Uşak'ta bir grup Ankara'daki terör saldırısını protesto etti. 

Çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, akşam saatlerinde Uşak Belediyesi önünde toplanarak yürüyüşe geçti. Sloganlar eşliğinde, İsmetpaşa Caddesi üzerinden kent meydanına ulaşan grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Burak Yavaş saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce bulunmasını istedi. 

Saldırıda yaşamını yitirenlerin acısının toplumu derinden etkilediğini kaydeden Yavaş, "Biz olayın sorumlularının bulunması ve cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi. 

Kalabalık basın açıklamasının ardından dağıldı. 

- Manisa

Turgutlu ilçesinde, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyeleri Ankara'daki terör saldırısını protesto etti. 

50. Yıl Cumhuriyet Alanı'nda toplanan grup, saldırıda hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Turgutlu Şubesi Başkanı Nacittin Durak, Türkiye'nin dört bir yanından gelenlerin barış, emek ve demokrasi için Ankara'da olduğunu ancak insanların katledildiğini belirtti. 

Bugün başlatılan grevin yarın da devam edeceğini belirten Durak, "Bütün sendikaları, meslek örgütleri, siyasi partileri, işçi ve kamu çalışanları greve katılmaya çağırıyoruz. Toprağa düşen barış şehitlerimizi, barış elçilerimizi, barış karanfillerimizi unutmayacak, unutturmayacağız" dedi.  

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.