İzmir

İzmir'deki yürüyüşte bazı gazetelere gösterilen tepki

16:32 13 Ekim 2015
İzmir'deki yürüyüşte bazı gazetelere gösterilen tepki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu, dün İzmir'de yapılan yürüyüşte DİSK temsilcisi Memiş Sarı'nın, bazı gazeteleri protesto etmeye çağıran söyleminin yerinin, zamanının ve yapılış şeklinin doğru olmadığını bildirdi. 

İGC'den yapılan yazılı açıklamada, Ankara'da meydana gelen terör saldırısının herkesi derinden üzdüğü, cemiyetin bu süreçte birlik, beraberlik çağrısı yaptığı belirtildi.

Cemiyetin her zaman eleştiri ve ifade özgürlüğünün yanında olduğu ifade edilen açıklamada, her bireyin yanlış gördüğü konularda eleştiri hakkının bulunduğu, Memiş Sarı'nın da yürüyüşte Yeni Asır, Sabah ve bazı gazetelerin yayın politikasını eleştirdiği ifade edildi. 

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Sayın Memiş Sarı'nın gazetelerin yayın politikasını eleştirme hakkı elbette vardır ancak dünkü eleştirisinin yeri, zamanı ve yapılış şekli yanlıştır. Derin bir acı içinde duygusallıkla yapıldığına inandığımız eleştirilerin, gazetelerin yayın politikasını değil de gazetenin çalışanlarını hedef gösterme olasılığı vardır. Basın emekçisi gazetecilerin hedef gösterilme tehlikesine karşı herkesi daha dikkatli bir dil kullanmaya çağırıyoruz. İGC olarak basın ve ifade özgürlüğüne yönelik her türlü tehdide karşı gazetecilerin yanında yer alacağımızın bilinmesini, kanaat önderlerinin ayrıştırıcı değil, bütünleştirici bir dil kullanması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.

Öte yandan toplumsal bütünlüğün sürdürülmesi konusunda, mesleki etik değerlerden taviz verilmemesi için medyanın da gerekli hassasiyeti göstererek ötekileştirici değil birleştirici bir dil kullanması gerektiğine olan inancımızı koruyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.