İzmir

Pınar Karşıyaka'da THY Avrupa Ligi heyecanı

12:05 14 Ekim 2015
Pınar Karşıyaka'da THY Avrupa Ligi heyecanı

Basketbolda son yıllarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çeken Pınar Karşıyaka, bu sezon ilk kez yer alacağı THY Avrupa Ligi macerasına yarın İzmir'de oynayacağı Barcelona Lassa maçıyla başlayacak.

Başantrenör Ufuk Sarıca yönetiminde son 3 yılda büyük başarılara imza atan Pınar Karşıyaka, geçen sezon elde ettiği lig şampiyonluğunun yanı sıra Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda da birer kez mutlu sona ulaştı.

EuroChallenge Kupası Dörtlü Finali'nin 2012-2013 sezonunda İzmir'de oynanmasını sağlayan Pınar Karşıyaka, finalde Rus ekibi Krsyna Kryla'ya yenilerek ikinci oldu.

Son 2 sezondur Türkiye'yi ULEB Avrupa Kupası'nda temsil eden ve geçen yıl kupaya çeyrek finalde veda eden İzmir temsilcisi, bu sezon ilk kez THY Avrupa Ligi'nde boy gösterecek.

Avrupa kupalarında ilk olarak 1975-1976 sezonunda Koraç Kupası'nda mücadele eden Pınar Karşıyaka, 1987-1988 sezonunda Avrupa'nın 1 numaralı kupasında Fransız EB Orthez'e 2 maçta da yenilerek grup aşamasına yükselememişti.

 

- İlk rakip Barcelona

 

THY Avrupa Ligi C Grubu'nda İspanya'dan Barcelona Lassa, Yunanistan'dan Panathinaikos, Rusya'dan Lokomotiv Kuban, Litvanya'dan Zalgiris Kaunas ve Polonya ekibi Stelmet Zielona ile karşılaşacak Pınar Karşıyaka, grubun ilk maçında yarın saat 19.00'da Barcelona Lassa'yı Karşıyaka Arena'da konuk edecek.

İzmir'deki 2005 Dünya Üniversite Yaz Oyunları için inşa edilen, ardından Pınar Karşıyaka'nın maçlarına ev sahipliği yapan Karşıyaka Arena'da, THY Avrupa Ligi için tribün ve giriş çıkışlarda çeşitli düzenlenemeler yapıldı.

Karşıyaka Arena'da bir çok başarıya imza atan yeşil-kırmızılı ekip, bu çizgisini THY Avrupa Ligi'nde de sürdürmeyi hedefliyor. 

Pınar Karşıyaka, Barcelona Lassa müsabakasının ardından ilk devrede sırasıyla Panathinaikos (D), Zalgiris Kaunas, Lokomotiv Kuban (D), Stelmet Zielona (D) ile karşılaşacak.

 

- Barcelona Lassa ile ilk randevu

 

İspanyol temsilcileriyle daha önce 4 maça çıkan İzmir ekibi, bu müsabakalarda 1 galibiyet ve 3 yenilgi aldı. Pınar Karşıyaka geçen sezon ULEB Avrupa Kupası çeyrek finalinde karşılaştığı Herbalife Gran Canaria takımına iki maçta da yenilerek kupaya veda etmişti.

Türk ekipleriyle daha önce 66 maça çıkan Barcelona Lassa, bu müsabakalarda 52 galibiyet alırken, sadece 14 maçta salondan mağlubiyetle ayrıldı.

Daha önce Anadolu Efes, Beşiktaş, Darüşşafaka, Eczacıbaşı, Fenerbahçe, Galatasaray, TOFAŞ ve Ülker'le karşılaşan Barcelona, ilk kez Pınar Karşıyaka ile mücadele edecek.

Barcelona'ya karşı Anadolu Efes'in 6, Fenerbahçe'nin 4, Ülkerspor'un 2, Darüşşafaka ve TOFAŞ'ın ise birer galibiyeti bulunuyor.

 

- Avrupa'da 134. randevu

 

Avrupa'da 134. maçına çıkacak Pınar Karşıyaka, oynadığı 133 maçta 65 galibiyet, 67 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.

Pınar Karşıyaka, geride kalan maçlarda 10 bin 548 sayı üretirken, potasında 10 bin 459 sayı gördü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.