İzmir

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu:

17:40 16 Ekim 2015
Kültür ve Turizm Bakanı Topçu:

"Ankara'da patlatılan bombanın iki ana nedeni var. Birincisi onlar keyfekeder kendi çıkarları için bizim medeniyet coğrafyamızda ameliyat yaparlarken Ankara'nın masada olmasını istemiyor. Onun için Ankara'da bombalar patlatıyor. İkincisi de milletin iradesinin çıkacağı yer olan sandık, yani seçimler adeta ertelenmek isteniyor"

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Ankara'daki terör saldırısının iki ana nedeni olduğunu belirterek, "Birincisi onlar keyfekeder kendi çıkarları için bizim medeniyet coğrafyamızda ameliyat yaparlarken Ankara'nın masada olmasını istemiyor. Onun için Ankara'da bombalar patlatıyor. İkincisi de milletin iradesinin çıkacağı yer olan sandık, yani seçimler adeta ertelenmek isteniyor" dedi.

Topçu, İzmir'deki programı kapsamında Ödemiş'in Birgi Mahallesi'ni ziyaret etti.

Cuma namazını buradaki Aydınoğlu Mehmet Bey Camisi'nde kılan Topçu, dün hayatını kaybeden Birgi sakinlerinden Mehmet Bozbağ'ın cenaze namazına katıldı. 

Topçu daha sonra 250 yıl önce yapılan Ege Bölgesi'ne özgü mimari üslubunu günümüze kadar korumuş ender yapılardan biri olarak gösterilen Çakırağa Konağı'nı ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Topçu'yu, Birgi ziyareti sırasında evine davet eden mahalle sakini Ayşe Şahinkul, daha önce mahallede oturduğu evin bir kısmının zarar gördüğünü ancak Birgi'nin sit alanı olması nedeniyle evinde tadilat yaptıramadığını belirterek yardım talep etti.

Yetkililerle evi gezen Topçu, yaşlı kadının eviyle ilgili yetkililere gerekli talimatı verdiğini, kendisine yardımcı olunacağını söyledi. 

- Ankara'daki terör saldırısı

Buradan Ödemiş'e geçen Bakan Topçu, ilçe müzesinin açılış töreninde katıldı. Törende konuşan Topçu, son günlerdeki terör saldırılarına değindi. 

Bölücü terör örgütleriyle kökleri kazınana kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Topçu, "Yeter ki siz de kararlı olun, istikrarı, dirliği ve beraberliği sağlayın. Yılanın beli kırıldı, kafası da kuyruğu da ezilecek inşallah. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi. 

Topçu, Türkiye'nin etrafında "malum güçler"in bir ameliyata giriştiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Malum güçler, yüz yıl önce bu ameliyatı yapmışlardı. Daha dün bizim yönetimimizde olan yerler bugün başka adlarla anılıyor. İşte yüzyıl sonra tekrar medeniyet coğrafyamızda ameliyat yapmak isteyenler şimdi bizim içimize dönüp, başımızı yukarıya kaldırtmamak için kalbimiz olan Ankara'da bombalar patlatıyorlar.

Ankara'da patlatılan bombanın iki ana nedeni var: Birincisi onlar keyfekeder kendi çıkarları için bizim medeniyet coğrafyamızda ameliyat yaparlarken Ankara'nın masada olmasını istemiyor. Onun için Ankara'da bombalar patlatılıyor. İkincisi de milletin iradesinin çıkacağı yer olan sandık, yani seçimler adeta ertelenmek isteniyor."

Türkiye'nin bu "malum güçlere" yakın tarihte gerekli cevabı verdiğini, yüz yıl evvel Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da ve Anafartalar'da gereğini yaptığını ifade eden Topçu, "Dedelerimiz milletin kararıyla Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Maşalarını da ellerine vermiş geri göndermişler. Şimdi bir benzeri siyaseten yaşanıyor. İnşallah bu seçimler birliğimize, beraberliğimize vesile olur ve onlar maşalarıyla birlikte derlenir dürülüp, gönderilir" ifadelerini kullandı.

Topçu, konuşmasının ardından teşhir ve tanzimi yenilenen Ödemiş Müzesi'nin açılışını yaptı, müzeyi gezdi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.