İzmir

Bergama'da kurulması planlanan termik santral

21:44 16 Ekim 2015
Bergama'da kurulması planlanan termik santral

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama'da kurulması planlanan termik santrale ilişkin olarak, "Binlerce insanın yaşamını hiçe sayıp bunları kendine yapma hakkı gören insanlara karşı mücadele vereceğiz" dedi.

Gönenç, Bergama Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Gönenç, belediye olarak termik santrale karşı hukuken ve teknik anlamda mücadele edeceklerini belirtti.

Bu süreçte sokağa çıkmaları gerekirse sokağa çıkacaklarını kaydeden Gönenç, şöyle konuştu:

"Kepçenin önüne yatmamız gerekiyorsa; kepçenin önüne yatacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Sonuçta bizim bu meşru müdafaamız olacak. Binlerce insanın yaşamını hiçe sayıp bunları kendine yapma hakkı gören insanlara karşı mücadele vereceğiz. Burası bir kamu kurumu. Öncelik yasalar ama yasalar bizi korumuyorsa, biz de başka anlamda mücadele vereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Gönenç, bir soru üzerine UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Bergama'ya yapılacak termal santrale UNESCO'nun da karşı çıkabileceğini ifade ederek "Çevre Bakanlığı'nın sayfasına girdiğinizde, 'santralin kurulduğu bölgelerde asit yağmurunun yalnızca canlılar için değil, taş yapıtlar ve eski sanat eserleri için de önemli bir tehlike oluşturmaktadır' ibaresi yer alıyor. Her şeyin bu kadar açıkça ifade edildiği bir ortamda olumlu sonuçlardan bahsetmek çok zor" dedi.

Termik santral için seçilen yerin Akropol'ün hemen arkasında Kestel sulama barajına 600 metre mesafede olduğunu belirten Gönenç, "Burada depolama yapılması tarım alanlarının ve doğanın dengesini altüst edecek. 37 bin dekarlık tarım alanının sulandığı bir baraja sızıntı suların karışması kaçınılmaz olacak. Bu sadece Bergama'yı değil, tüm herkesi ilgilendiren bir durumdur. Sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.