İzmir

Bergama'da kurulması planlanan termik santral

13:44 20 Ekim 2015
Bergama'da kurulması planlanan termik santral

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama'da yapılması planlanan termik santrale ilişkin, "Her önüne gelenin önüne gelen yerde iş yapmasını, santral yapmasını desteklemiyoruz" dedi.

Kocaoğlu, Bergama'da düzenlenen sohbet toplantısında, özel bir şirket tarafından ilçede termik santral yapılmasının planlandığını hatırlattı.

Bu konuda 12 Kasım'da Bergama'da bir değerlendirme toplantısı yapılacağını, ancak kendilerinin bu toplantıya davet edilmediğini belirten Aziz Kocaoğlu, sanayileşmeye, enerji üretimine, fabrika açmaya hiçbir zaman karşı olmadığını vurguladı.

"Hepimiz düğmeye bastığımız zaman elektrik istiyoruz. Hepimiz üretim artsın, istihdam artsın istiyoruz" diyen Kocaoğlu, "Sadece üretim için çevremizi ve toprağımızı yok edemeyiz. Gelişmeyi, kalkınmayı destekliyoruz, ancak vahşi üretimden yana değiliz. Çevrenin katledilmesini desteklemiyoruz. Her önüne gelenin önüne gelen yerde iş yapmasını, santral yapmasını desteklemiyoruz. Mehmet Gönenç başkanımızla size zarar verecek bu çalışmanın karşısında olacağımızı ve mücadele vereceğimizi söylüyorum. Tabii ki bu mücadeleyi yasal yollardan vereceğiz. Bu mücadelede her türlü yasal desteği vereceğim. Demokratik ve yasal tepkimi ortaya koyacağım ama belediye başkanı aktivist değildir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.