İzmir

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri

16:37 27 Ekim 2015
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri

İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliği gerçekleştirildi

İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olan gençler ile çalışanlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliği gerçekleştirdi.

Cezaevi spor salonunda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Temür, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içerisinde özveriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet edildiğini anlattı.

Temür, tutuklu bulunan gençlerin tahliye olduktan sonra toplumla bütünleşmesi için kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına sorumluluk düştüğünü belirterek, "Çocuklarımızın burada bulundukları süre içinde sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere katılarak rehabilite olmaları, okuma yazma kursundan, üniversite eğitimine kadar eğitimlerine devam etmeleri, kurumdan ayrıldıktan sonra kendileri, aileleri ve topluma faydalı bireyler olduklarını görmek bizleri mutlu etmektedir" diye konuştu.

Şiir ve gitar dinletisinin yapıldığı etkinlikte tutuklular, halk oyunları oynadı, çeşitli spor gösterileri sundu.

Etkinliğe Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Bozkurt, Kampüs Savcısı Güneş Okur, kurum müdür ve çalışanları ile cezaevindeki tutuklular katıldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.