İzmir

İzmir'deki polise silahlı ve bombalı saldırı

20:29 28 Ekim 2015
İzmir'deki polise silahlı ve bombalı saldırı

Kaçan kadın teröristin yakalanması için Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgede operasyon başlattı

Buca ilçesinde devriye gezen polis aracına silahlı ve bombalı saldırıda bulunduktan sonra kaçan kadın teröristin yakalanması için Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri ilçede operasyon başlattı. 

Olayın ardından ilçeye gelen Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamera görüntülerinden eşkali belirlenen kadın teröristin kaçtığı bölgeye sevk edildi. Polisler, teröristin saklanmış olabileceği adresleri belirleyerek yakalanması için operasyon başlattı. 

Bölgedeki çok sayıda polis ekibi de araçlar ve ilçenin çıkış yollarında kontrol noktaları oluşturdu.

Bu arada saldırının ardından kaçarken yakalanan teröristin Bayram Ç. (24) olduğu belirlendi. Bayram Ç'nin üzerinde 1 otomatik silah, 1 tabanca, 1 el bombası, cep telefonu ele geçirildiği öğrenildi. 

- Olay

Buca ilçesi 647/8 Sokak'ta Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı 35 A 28429 plakalı resmi polis otosuna biri kadın 2 terörist tarafından silahla saldırıda bulunulmuş, polis otomobiline doğru bir el bombası atılmıştı. Saldırıda polis otomobilinin camının kırılması sonucu polis memurlarından biri hafif yaralanmıştı. 

Yaya kaçan teröristlerden biri kovalamaca sonrası polis tarafından yakalanmış, kadın teröristin yakalanması için de çalışma başlatılmıştı. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.