İzmir

Almanya Aşağı Saksonya Eyaleti heyeti İzmir'de

13:48 04 Kasım 2015
Almanya Aşağı Saksonya Eyaleti heyeti İzmir'de

Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti Ekonomi, Çalışma ve Ulaştırma Bakanı Olaf Lies, Türkiye'nin yapılacak yatırımlarla Almanya için önemli bir partner ülke haline geleceğini söyledi.

Bakan Lies başkanlığındaki Almanya heyeti, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ı ziyaret etti.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım'ın da katıldığı ziyarette konuşan konuk bakan, Türkiye programları kapsamında tarımsal endüstri, makina sanayi, yenilenebilir enerji, otomotiv yan sanayi ve havacılık sektörlerinde işbirliği fırsatlarını araştıracaklarını ifade etti.

Almanya ile Türkiye arasında ekonomik ve ticari ilişkiden ziyade insani ilişkilerin sağlam olduğunu savunan Lies, "Türkiye son yılların çok güçlü ekonomik büyümesine sahip bir ülke. Önümüzdeki dönemde de önemli potansiyele sahip bir ülke. 2023 hedefleriyle birlikte doğru yatırımların yapılacağına ve Türkiye'yi önemli bir partner ülke olarak karşımızda göreceğimize inanıyoruz" diye konuştu.  

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar ise Almanya'ya çalışmak için giden Türklerin kurdukları şirketlerle 400 bine yakın kişiye istihdam sağladığını dile getirdi.

Türkiye'de 6 bin, Ege Bölgesi'nde ise 500'e yakın Alman şirketinin bulunduğunu, her yıl 5 milyon Alman turistin tatil için Türkiye'yi tercih ettiğini kaydeden Yorgancılar, İzmir ile Almanya arasında ulaşımın direkt seferlerin başlamasıyla kolaylaştığına dikkati çekti.

Ziyaret sonrası iki ülke iş adamlarının katılımıyla ikili görüşme programı yürütüldü.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.